|

Ya yumruk sallıyorsun ya fındık çuvalı

TBMM kapanış kokteyline katılan Başbakan Erdoğan, CHP Ordu Milletvekili Sami Tandoğdu ile karşılaşınca, "ya yumruk sallıyorsun ya fındık çuvalı. . . tarihe böyle geçeceksin haberin olsun" dedi.

İha
00:00 - 31/05/2007 Thursday
Güncelleme: 20:41 - 31/05/2007 Thursday
Yeni Şafak
Ya yumruk sallıyorsun ya fındık çuvalı
Ya yumruk sallıyorsun ya fındık çuvalı

TBMM'de, yasama yılının ve dönemin kapanışı nedeniyle resepsiyon düzenlendi. TBMM Başkanı Bülent Arınç, Meclis'in büyük başarılara imza attığını belirterek, tecrübeli milletvekillerini önümüzdeki dönemde parlamentoda görmek istediğini söyledi.

Meclis bahçesinde bugün akşam saatlerinde düzenlenen resepsiyonda milletvekillerine sıcak ve soğuk yemek, tatlı, meyve ve içki ikramı yapıldı. Resepsiyona Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Devlet Bakanları Mehmet Ali Şahin, Kürşad Tüzmen, Mehmet Aydın, Beşir Atalay, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun katıldı. Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in resepsiyona katılmaması dikkat çekerken, CHP'den de az sayıda katılım oldu.

Resepsiyonda TBMM Başkanı Bülent Arınç, CHP'lilerin Anayasa değişikliğinin 1. maddesine ilişkin itirazları üzerine, "O konu kapandı" yorumunu yaptı. "Bu dönem çok konuşulacak, örnek gösterilecek reform niteliğinde başarılı çalışmalara imza atıldı" diyen Arınç, yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi:

"İlk defa 24 yılda 5. yasama yılı yapıldı. Bugüne kadar 3. 5-4 yılda hep seçime gidilmiştir. Bu dönem bir ilk yaşanıyor. 5. yılı tamamlıyoruz. Herkesin gördüğü gibi büyük başarıları imza atıldı. Önemli yasal çalışmalar yapıldı. Halkımız, milletimiz için 40 yılda yapılmayan reformlar yapıldı. Özverili çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Genel seçimlerin başarıyla geçmesini temenni ediyorum. Allah'tan temennim odur ki, bir eksiğimiz olmadan burada bulunuruz. Gönlüm tecrübe kazanmış bu arkadaşlarıngüven tazelemiş olarak burada olmasıdır. "

Arınç, milletvekillerine 5 yıllık çalışmaları anlatan CD dağıtıldığını da söyledi.


"ERDOĞAN'DAN 'YA FINDIK ÇUVALI, YA YUMRUK SALLIYORSUN'"

Resepsiyonda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti Uşak Milletvekili Alim Tunç'a yumrukla saldıran CHP Ordu Milletvekili Sami Tandoğdu arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Erdoğan, yanına yaklaşan Tandoğdu'ya, "Fındık çuvalı atarak, yumruk atarak hatırlanacaksın" esprisi yaptı. Tandoğdu ise, "22 Temmuz'da yumruk atacaktım. Ama arkadaşlar acele ettiler. Dayağı erken yediler" dedi.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ise, Kulüpler Birliği'nin Futbol Federasyonu'na yabancı futbolcu sayısının serbest bırakılması için öneri götürmesiyle ilgili olarak, "Yabancı futbolcu sayısı serbest bırakılırsa milli takım zarar görür. Çünkü futbol takımlarında yabancı oyuncu sayısı artarsa milli takıma kaliteli oyuncu yetişmesi daha zor olur. Bu bakımdan da sakıncalar doğurur. Ancak, Avrupa kupası maçlarında yabancı oyuncu sayısınınartmasının takımlarımızın başarısı açısından yararlı olacağı kanaatindeyim" diye konuştu.

Şahin, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Teşkilat Yasası ile ilgili düzenlemenin Başbakanlık'ta takıldığını belirterek, "Bu yasanın şimdilik çıkmasının bazı sakıncaları olduğunu düşündük ve yasayı seçimden sonraya bıraktık" dedi.

17 years ago