|

Beşiktaş takipte

Bobo ve taraftarından yoksun Kartal, galibiyet golü için 73 dakika bekledi. Ceza sahası içindeki karambolde Nobre fırsatçılığını konuşturdu. Sahasında üst üste 6. galibiyetini alan siyah-beyazlılar, lider Fenerbahçe ile arasındaki 6 puanlık farkı korudu, G.Saray'ın 3 puan önüne geçti.

Engin Albayrak
00:00 - 19/03/2007 Pazartesi
Güncelleme: 01:18 - 19/03/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Beşiktaş takipte
Beşiktaş takipte

Şampiyonluk yarışında lider F.Bahçe'nin ardından takibini sürdüren Beşiktaş, sahasında oynadığı maçta Erciyesspor'u 1-0 mağlup etti. Karşılaşmanın hakemi Cem Deda, Vestel Manisa-Sakarya maçında tacize uğrayan hakem arkadaşı Cüneyt Çakır'a desteğini, maça 7 daikka geç çıkarak gösterdi. Beşiktaş'ın, G.Saray'la oynadığı maç sonrası aldığı ceza nedeniyle karşılaşma seyircisiz oynandı . 15. dakikada Ali Tandoğan'ın ortasında Nobre müsait durumda olmasına karşın vuruşu auta gitti. Karşılaşmanın ilk yarısı bir orta saha mücadelesi şeklinde geçti.


FIRSATÇI NOBRE

Siyah-beyazlılar ikinci yarıya da iyi başladı. 47. dakikada sağdan gelişen Beşiktaş atağında Delgado'nun pasında İbrahim Akın çok yakın mesafeden topu auta yolladı. Bu dakikadan sonra ataklarını sıklaştıran Beşiktaş, Erciyes kalesine yüklendi. 73. dakikada sağdan Ricardinho'nun ortasına gerilerden gelerek yükselen İbrahim Toraman'ın kafa vuruşunu kaleci Orkun çeldi. Nobre önüne düşen topu ayağıyla filelere göndererek Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi. Konuk ekip golden sonra 2 forvet oyuncusunu sahaya sürdü ama sonucu değiştiremedi.



Çanakkale şehitleri anıldı

Boş tribünlerde, 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi'nin 92. yıl dönümü nedeniyle kulüp tarafından “Şehitlerimiz, sizleri saygı ve minnetle anıyoruz. Emanetiniz şerefimizdir'', “En büyük kale Çanakkale'' pankartları asıldı. Ayrıca Çanakkale'de şehit düşen Beşiktaşlı sporcular Kazım, Asım, Rıdvan, Doktor Ali, Doktor Mehmet, Alican, Doktor Sabri, Muallim Şadi ve Behzat'ın formaları kapalı tribüne asıldı. Beşiktaş takımı da sahaya “Şehitlerimiz, sizleri saygı ve minnetle anıyoruz. Emanetiniz şerefimizdir'' yazılı pankartla çıktı.


Taraftardan konvoy

Karşılaşma, G.Saray maçında yapılan kötü tezahürat nedeniyle seyircisiz oynanırken, siyah-beyazlı taraftarlar, maçtan saatler önce tesislerde toplanarak takımı taşıyan otobüsü stada kadar takip ettiler. Taraftarlar, Beşiktaş'taki Kazan Restoran'ın önünde otobüsü durdurup, tezahüratlarla futbolculara moral verdiler. Maç öncesi hoparlörlerden taraftarların tezahüratları yayınlandı.




17 yıl önce