|

'Fenerbahçe kimsenin tekelinde olamaz'

Aa
00:00 - 26/02/2007 Pazartesi
Güncelleme: 14:26 - 26/02/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
'Fenerbahçe kimsenin tekelinde olamaz'
'Fenerbahçe kimsenin tekelinde olamaz'

Fenerbahçe Kulübü Disiplin Kurulu'nun, kulüpten ihracına karar verdiği eski yöneticilerden Sadettin Saran, "4 yıl önce gerçekleştirdiğim bir transferde bir usul hatası yaptığım gibi traji-komik ve tüzüğe aykırı bir gerekçeyle haysiyet divanına sevk edilip, ihraç edilmemin bana olduğu kadar tüm Fenerbahçe camiasına yapılmış bir haksızlık olduğunu düşünüyorum" dedi.



'BEN FENERLİYİM'

Sadettin Saran, "Ben Fenerliyim" başlığıyla yaptığı yazılı açıklamada, 2004 yılında da daha iyi bir Fenerbahçe için demokratik hakkı olan eleştiri hakkını kullandığını, iyi niyetli eleştirisinin bahane edilerek, haksız bir şekilde 2 yıl geçici ihraç cezası aldığını ve bu yüzden geçen sene yapılan seçimlere de giremediğini hatırlattı.


'FENERBAHÇE HİÇ KİMSENİN TEKELİNDE OLAMAZ'

"Cumhuriyetimizin en köklü spor kulüplerinden biri olan Fenerbahçe hiç kimsenin tekelinde olamaz" diyen Saran, şöyle devam etti:

"100. yılda tüm Fenerbahçeliler Avrupa'da başarı ve dünya kulübü olmayı beklerken, işi hırsa ve yok etmeye dönüştürmüş bir başkanı anlamak mümkün değildir. Sayın Başkana muhalif olan kişileri hedef alan yok etme girişiminin bu boyutlara gelmesinin, son derece endişe verici olduğunu düşünüyorum. "


'HİÇ BİR MÜCADELEDEN KAÇMAM'

Sadettin Saran, 2 gündür sayısız destek telefonu, e-posta ve SMS aldığını ifade ederek, "Sayın Başkan'ın bilmesi gerekirdi ki, ben hiç bir mücadeleden kaçmam. Sayın Başkan beni yok etmeye çalışabilir ama içimdeki Fenerbahçe sevgisini hiç bir zaman yok edemez. Herkes şunu iyi bilmeli ki, ne kendini Fenerbahçe Kulübü'nün sahibi zanneden Sayın Başkan, ne de herhangi bir kurul ya da güç, yüreğimde yaşattığım Fenerbahçe sevgisini bitiremezler" şeklinde konuştu.


'YARGIDA HAKKIMI ARAYIP, SORUMLULARDAN HESAP SORACAĞIM'

Usulsüzlük suçu yüzünden hakkında ihraç kararı verenlerin aslında Fenerbahçe'nin aleyhine çalıştıklarını gördüğünü kaydeden Saran, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Herkesin bu kararın arkasındaki gerçek sebebin ne olduğunu bildiğine inanıyorum. Bu konudaki takdiri kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Bana yapılmak istenen bu yok etme girişimine karşı, yargıda hakkımı arayıp, sorumlulardan hesap soracağımdan ve Fenerbahçe'me hizmet yarışında var gücümle çalışacağıma kimsenin kuşkusu olmasın. "


17 yıl önce