|

Hortumculara izin vermeyiz

Başbakan Erdoğan, milletin kaynaklarının hortumlanmasına izin vermeyeceklerini belirterek, “Şehirlerimiz ekonomik, sosyal ve kültürel olarak ilerliyor. Türkiye, uçtan uca yeniden imar ediliyor” dedi

İstanbul
00:00 - 19/02/2007 lundi
Güncelleme: 01:28 - 19/02/2007 lundi
Yeni Şafak
Hortumculara izin vermeyiz
Hortumculara izin vermeyiz

Başbakan Tayyip Erdoğan, “Biz milletimizin kaynaklarının hortumlanmasına asla izin vermeyiz” dedi. Erzincan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıl dönümü dolayısıyla Ahmet Cömert Spor Salonu'nda düzenlenen kutlamada konuşan Erdoğan, Türkiye'nin her yerinde büyük bir adalet ve kalkınma hamlesi başlattıklarını da söyledi. Erdoğan, bu yeni iklimin meyvelerinin toplanmaya başlandığını, Erzincan'ın da en büyük hayallerinden biri olan üniversitesine kendi dönemlerinde kavuştuğunu kaydetti. “Biz milletimizin kaynaklarının hortumlanmasına asla izin vermeyiz” diyen Erdoğan, görev geldiklerinden bu yana hortumları kestiklerini ve milletin kaynaklarını yine millet için kullandıklarını bildirdi. Erdoğan, 81 ilde şehirlerin yeniden şehir kimliğine kavuştuğuna dikkat çekerek, 220 bin konut inşa ettiklerini ve bunlardan 120 bininin sahiplerine teslim edildiğini, halkın kira öder gibi ev sahibi olduğunu söyledi. Konutların 16 ay gibi kısa bir zamanda sahiplerine teslim edildiğini belirten Erdoğan, “Gönül arzu eder ki tüm vatandaşlarımızı kendi konutlarında oturur hale getirelim. Hedefimiz bu” diye konuştu. Erdoğan, kırsal kalkınma projesi olan KÖYDES'e de işaret ederek, KÖYDES'in, Cumhuriyet tarihinin en önemli projesi olduğunu kaydetti.

YOLU, SUYU, OKULU OLMAYAN KÖYÜMÜZ KALMAYACAK

Başbakan Erdoğan, “Bundan böyle suyu olmayan, yolu olmayan bir köy kalmayacak. Hedefimiz, bu yıl sonuna kadar su ve yol. Bunu bitireceğiz” diye konuştu. Erdoğan, tüm köylerin elektrik hatlarının yenileneceğini ve uygulanan enerji kesintilerine de böylece son verileceğini ifade ederek, yapılan duble yol çalışmaları hakkında da bilgi verdi.

“Bütün şehirlerimiz ekonomik, sosyal ve kültürel olarak hızla ilerliyor. Türkiye, bir uçtan bir uca yeniden imar ediliyor” diyen Erdoğan, eğitim alanında yapılan çalışmaları da anlattı. Erdoğan, okullarda 30 kişilik sınıflar hedeflediklerini, ayrıca tüm okullarda bilişim sınıfı kurduklarını ve ADSL getirdiklerini kaydetti. Erdoğan, yüzde 80 olan okuma-yazma oranını yüzde 90'a çıkardıklarını, hedeflerinin ise yüzde 100 olduğunu belirterek, İslam dininin ilk emrinin de “oku” olduğunu anımsattı. Bu konuda kimsenin yoksulluğu bahane etmemesi gerektiğini dile getiren Erdoğan, yoksul olanların kaymakamlıklara müracaat etmeleri durumunda, okuyan her kız ve erkek çocuk başına para alabildiklerini söyledi. “Haydi Kızlar Okula” kampanyasına da işaret eden Erdoğan, kızıyla, erkeğiyle tüm çocukların okutulması gerektiğini vurguladı. Başbakan Erdoğan'a, Erzincanlı İşadamları Derneği Başkanı Gülbey Sezgin tarafından Erzincan işi bakır semaver hediye edildi.



Doğalgaz büyük bir hızla yaygınlaşıyor

Erdoğan, Erzincan'da temeli 14 yıl önce atılan hastane inşaatına da sahip çıktıklarını ve önümüzdeki 1-2 yıl içinde kentin sağlık alanında çok önemli bir eksiğini kapatacaklarını söyledi. Türkiye'nin pekçok iline doğal gaz götürüldüğünü ve Erzincan'ın da bu iller içinde bulunduğunu ifade eden Erdoğan, Erzincan'a doğal gazın bu yıl sonunda başta bazı mahalleler olmak üzere verileceğini kaydetti.



il y a 17 ans