|

Aslında jüriler yarışıyor

Star yarışmalarında jüri üyeleri yarışmacıların önüne çıkıyor. Kıyafetleri, yarışmacılarla ve kendi aralarında yaptıkları polemikleri ve söyledikleriyle tüm hafta haklarında konuşulanlar jüriler oluyor

Televizyon Servisi
00:00 - 22/02/2007 Perşembe
Güncelleme: 00:57 - 22/02/2007 Perşembe
Yeni Şafak
Aslında jüriler yarışıyor
Aslında jüriler yarışıyor

Star yarışmaları artık televizyon kanallarının olmazsa olmazları arasında yer alıyor. İlk çıktığı zamanlar amacın alanlarında yetenekli kişilere fırsat vermek ve star yaratmak olduğu söylense de bugüne kadar hiçbir star çıkarmamış olan bu yarışmalar değişik formatlar halinde izleyiciye sunulmaya devam ediyor. Kimi şarkıcı kimi dansçı arayan yarışmalar artık "Amacımız izleyenlere eğlenceli dakikalar yaşatmak" diye sunulurken, çıkan polemikler, tartışmalar, kavgalar bu amaçtan da yoksun kalındığını gözler önüne seriyor. Tartışmalara damgasını vuran isimler ise jüri üyeleri oluyor. Jüriler gerek yarışmacılarla gerek kendi aralarında girdiği polemiklerle tüm hafta adlarından söz ettirmeyi başarıyorlar. Öte yandan giydikleri kıyafetler ya da çıkardıkları albümlerle de haklarından söz ettiren jüri üyeleri yarışmaların asıl starları haline geliyor. Ancak son dönemde onların işi de gittikçe zorlaşıyor.

İlk zamanlar jüri karşısına çıkan 'boynu kıldan ince' yarışmacılardan eser yok. Hatta reklamlarını yapmak için jüri üyeleri karşısına çıkan yarışmacılardan bazıları terbiye sınırlarını zorluyor.

HER TÜRDEN JÜRİ ÜYESİ VAR

Aynı gün ve saate konulan yarışmalar, kanallar arasındaki rekabeti de kızıştırıyor

Star'da Popstar Alaturka, Show'da da Buzda Dans pazar akşamları, atv'deki Profesyonel ise Cumartesi akşamları ekrana getiriliyor. İkincisi yayınlanan Popstar Alaturka'da Bülent Ersoy, Ebru Gündeş, Armağan Çağlayan ve Orhan Gencebay jüri üyeliği görevini üstleniyor. Orhan Gencebay'ın 'ağır ağabey' olduğu, Ebru Gündeş'in polemikten kaçındığı yarışmaya, Armağan Çağlayan ve Bülent Ersoy'un polemikleri damgasını vuruyor. Buzda Dans'ın da geniş bir jüri kadrosu var. Yarışmacıların performanslarıyla ilgilenen jüri üyelerinin yanı sıra yarışmada, özellikle Sema Çelebi tartışmacı jüri boşluğunu dolduruyor. Osman Yağmurdereli, Ajda Pekkan ve Müslüm Gürses'in de jürisi olduğu Profesyonel'in tartışmaları üstlenen ismi ise genellikle Pelin Akat oluyor. Kanallar arasındaki rekabet kızıştıkça hem jüri üyelerine hem de yarışmacılara büyük iş düşüyor. Ne de olsa tartışmalar, kavgalar, polemikler arttıkça reytingler de artıyor.


17 yıl önce