|

George Dalaras konserine iptal

Ertan Kılıç
00:00 - 15/07/2007 Pazar
Güncelleme: 01:02 - 15/07/2007 Pazar
Yeni Şafak
George Dalaras konserine iptal
George Dalaras konserine iptal

İstanbul Fener Rum Patrikhanesi tarafından düzenlenen Genç Rum Ortadokslar etkinliğinde sürpriz gelişme. Türkiye aleyhtarı çıkışlarıyla bilinen Yunanlı sanatçı George Dalaras'ın konseri iptal edildi.

Fener Rum Patrikhanesi'nin organize ettiği Genç Rum Ortodokslar etkinliği kapsamında bugün düzenleneceği duyurulan George Dalaras konseri, son anda İstanbul Valiliğı'nce iptal edildi. Valilik'ten alınan bilgiye göre, Yunanlı sanatçı Dalaras ve ekibi için gerekli yasal evrakları tamamlamadıkları gerekçesiyle konserin yapılamayacağı ve izin verilmediği halde yapılacak olan izinsiz gösteriye karşı da İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'nün bilgilendirildiği açıklandı.

Genç Rum Ortadokslar etkinliğine katılacak olan Dalaras'a Türkiye'den yoğun tepkiler gelmişti. Aşırı milliyetçi Dalaras, KKTC'nin 23'üncü kuruluş yıldönümünde Rum Kesimi'nde 'kınama' konseri vermişti. Yunanistan'da Abdullah Öcalan'a destek için kurulan 20 kişilik komitenin içinde yer alan Dalaras, Türkiye aleyhine çıkışlarıyla biliniyor.

17 yıl önce