|

Bin kere öleceğime bir kere ölürüm

İklim koşulları, coğrafi zorluklar gibi bir çok güçlüğe rağmen Irak'ta paralı görev yapan Amerikan askerleri arasındaki savaş fobisi giderek büyüyor.

New York
00:00 - 15/07/2007 Pazar
Güncelleme: 23:19 - 14/07/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Bin kere öleceğime bir kere ölürüm
Bin kere öleceğime bir kere ölürüm

İklim koşulları, coğrafi zorluklar gibi bir çok güçlüğe rağmen Irak'ta paralı görev yapan Amerikan askerleri arasındaki savaş fobisi giderek büyüyor. Irak'taki şiddet ortamına yeniden dönmek istemeyen Amerikalı bir asker, 500 dolar karşılığında kendisini bacağından vurdurttu. 20 yaşındaki Jonathan Aponte isimli Amerikan askerinin geçici olarak döndüğü ülkesinde 500 dolar karşılığında kendisini bacağından vurmak üzere birini kiraladığı ortaya çıktı.

'BU YÜKÜ KALDIRAMIYORUM'

Aponte'nin Irak'taki şiddet ortamına yeniden dönmeyi istememesi nedeniyle kendini çürüğe çıkarmaya çalıştığı öğrenildi. Kiraladığı şahsın kendisini vurmasının ardından, polise bir hırsızın parasını çaldıktan sonra kendini vurduğunu belirten Aponte'nin, ilk ifadesinin uydurma olduğu anlaşıldı. Irak'a bir diğer 8 aylık görev için geçen Pazartesi günü celp emri olan Aponte, yaptığı açıklamada, savaş bölgesinde her gün ateş altından olmaktansa bir kere vurulmayı tercih ettiğini söyledi.”Kurşunlar üzerinize üzerinize geliyor, artık kaldıramayacağınız bir yükün altında olduğunuzu hissediyorsunuz, arabalar cayır cayır yanıyor” diyen Aponte'nin Irak'taki Amerikan askerlerinin psikolojik durumunu da bir ölçüde kamuoyuna yansıtmış oldu.

17 yıl önce