|

Umuda yolculuk Van'da son buldu

Van'ın Başkale ilçesinde jandarma ekipleri, yaptıkları çalışmalar neticesinde, yurda yasadışı yollarla giriş yapan 49 yabancı uyruklu kaçak şahıs ve bunlara yardım eden 2 kişiyi yakalayarak gözaltına aldı.

İha
00:00 - 11/07/2007 Çarşamba
Güncelleme: 21:37 - 11/07/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Umuda yolculuk Van'da son buldu
Umuda yolculuk Van'da son buldu

Alınan bilgiye göre, yasadışı yollardan Türkiye'ye giriş yapıldığı istihbaratını alan Başkale İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, ilçeye bağlı Albayrak köyü ve çevresinde operasyon düzenledi. Yapılan operasyon sonucu M. E. (27) ve C. D. (33) isimli şahısların içerisinde bulunduğu 40 DF 610 plakalı kamyon durdurularak arama yapıldı. Aramada kamyonun kasası içerisinde bulanan ve yurda yasadışı yollardan girdiği tespit edilen 25 Afganistan, 24 Pakistanlı olmak üzeri 49 yabancı uyruklu şahıs yakalandı. Jandarma, kamyonda bulunan M. E. ve C. D. 'yi ifadelerine başvurmak üzere gözaltına alınırken, kontrol sırasında yabancı uyruklu kaçakların üzerilerinden çıkan pasaportların ise sahte olduğu anlaşıldı. Gözaltına alınan kaçaklar, Başkale Adliyesi'nde yapılan işlemlerinden sonra, sınır dışı edilmek üzere, Van Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne sevk edildi.

Operasyon sonucu insan kaçakçılığı yapan ve Türkiye'ye girişlerini sağlayan insan tacirleri ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

17 yıl önce