|

'Asker görevini yerine getirmiştir'

İha
00:00 - 28/04/2007 Cumartesi
Güncelleme: 12:04 - 28/04/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
'Asker görevini yerine getirmiştir'
'Asker görevini yerine getirmiştir'

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, ordunun görevini yaptığını söyledi. Marmaris'te asker eşleri tarafından düzenlenen yardım kermesine katılan 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, Genelkurmay Başkanlığı'nın son yaptığı açıklama ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.


Ordunun görevini yaptığının altını çizen Kenan Evren, "Türkiye'de irtica ve laiklik konusunda Genelkurmay Başkanlığımız uyarıda bulundu. Silahlı Kuvvetler irticaya ve laikliğe karşı çok hassastır. Son zamanlardaki laiklik ve irtica konusunda kötüye gidişi görünce, böyle uyarı yapılması lüzumu her halde hissedildi. İnşallah bu uyarıyı dinlerler. Çünkü Türkiye bu irticadan çok çekti. Menemen olaylarını hatırlıyorum. Türkiye bir daha böyle günler yaşamasın diye Genelkurmay Başkanlığı yine göreviniyapmıştır" dedi.


Abdullah Gül'ün adaylığına karşı olunmasının nedeninin eşinin başörtülü olması olduğunu belirten Evren, "Abdullah Gül'ü, Meclis'teki çoğunluk aday gösterdi. Ama bütün mesele eşinin başörtülü olmasıdır. Şu başörtüsü meselesi Türkiye'nin başında büyük bir problem. Bunu bir türlü halledemedik. Bu eskiden yoktu, Erbakan döneminde başladı. İran'ın etkisiyle bizde de başladı. Müslümanlıkla alakası olan bir şey de değil zaten. Ne yapalım ki dini inançlarını yanlış yönlendirenler Türkiye'yi ne yazık ki ikiyeböldü. Başörtülüler, başörtüsüzler diye. Batı dünyası nelerle uğraşıyor, biz neyle uğraşıyoruz? Benim üzüldüğüm bu. Dünyaya hala ayak uyduramamışız, geri geri gitmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin mahkemelik olmasına da değinen Evren, şunları söyledi:

"Partiler bir aday üzerinde anlaşabilselerdi, bu duruma gelinmeyecekti. Çoğunluk partisi 'Benim çoğunluğum var istediğimi seçerim' dedi. Sonunda bu hallere düştük, dünya belki de bizimle dalga geçiyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi mahkemelik oldu. Dünyanın hiçbir yerinde görülmüş bir şey değil. Bunu da yaşadık".

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, "Geleceğin ne olacağını bilemem ama hassas davranılırsa irtica önlenir" diyerek açıklamasını bitirdi.


17 yıl önce