|

YÖK denkliğiyle hayatı yaz-boz tahtasına döndü

YÖK'ün yurtdışındaki bazı üniversitelerin denkliğini iptal etmesi, Fahri Lazoğlu'nun tüm düzenini bozdu. Üniversite mezunu olarak askerliğini yapan Lazoğlu, lise mezunu olarak tekrar askere çağrıldı ve diploması iptal edilince öğretmenlik yapamadı

Erzurum
00:00 - 14/01/2007 Pazar
Güncelleme: 06:39 - 14/01/2007 Pazar
Yeni Şafak
YÖK denkliğiyle hayatı yaz-boz tahtasına döndü
YÖK denkliğiyle hayatı yaz-boz tahtasına döndü

Erzurum'da bir kamu kuruluşunda memurluk yapan Fahri Lazoğlu, üniversite diplomasının iptal edilmesi nedeniyle kısa dönem yaptığı askerliğini uzun dönem olarak tamamlaması için yeniden askere çağrıldı. Evli 4 çocuk babası Lazoğlu, son çare olarak Başbakan'a mektup yazdı.


DİPLOMA İPTAL OLDU

1992-1993 yılları arasında Mısır'ın El-Ezher Üniversitesi'nde okula başladığını bildiren Lazoğlu, umduğunu bulamayarak 1993-1994 eğitim öğretim yılında 100. Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne yatay geçiş yaptığını belirtti. Üniversite yönetim kurulu kararıyla birinci sınıftan başlayıp fakültede 4 yıl okuduğunu anlatan Lazoğlu, mezun olduktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 1998'de Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak atamasının yapıldığını, 2 yıl görev yaptığını bildirdi. Lazoğlu, 8 aylık kısa dönem askerlik sonrası 2001'de Danıştay tarafından diplomasının iptal edilerek memuriyet görevine son verildiğini öğrendiği söyledi.


GÖREVE İADE EDİLDİ

3 yıl açıkta kaldıktan sonra da Eskişehir Bölge ile Van İdare mahkemelerinde dava açtığını anlatan Lazoğlu, "Haklı olduğuma karar verip beni görevime iade ettiler. Birbuçuk ay ben yeniden bu ilde öğretmenlik yaptım. Ancak Danıştay bu iki kararı da bozdu. Sonra memuriyet hakkımın olduğu gerekçesiyle Erzurum'a atamam yapıldı" dedi. Kayıp hakları için yeniden Eskişehir Bölge İdare Mahkemesi'nde dava açtığını, kazandığını ve boş kaldığı dönemdeki haklarını elde ettiğini anlatan Lazoğlu, "Elime geçen paranın önemli bir kısmını avukata verdim. Ancak Danıştay bu kararı da bozdu ve bana ödenen para maaşımdan kesilmeye başlandı" dedi.


Tekrar askere çağrılıyor

Yaptığı kısa dönem askerlik süresini 15 ay olarak tamamlaması için yeniden askere çağrıldığını belirten Lazoğlu, itirazda bulundu ancak kabul edilmediği gibi 'mahkemeyi meşgul ettiği gerekçesiyle' 120 YTL para cezasına çarptırıldı. Başbakan Erdoğan'a mektup yazarak durumun anlatan Lazoğlu, mektubunda, "Bu haksız uygulamalarla üvey evlat muamelesi gördük. Umarım dile getirdiğim bu sıkıntılarıma kulak verir, ben ve benim durumumda olan arkadaşlarımın durumlarına bir çare bulursunuz" dedi.


17 yıl önce