|

Fitch'in kötü notu 'siyaset dışı'na

Devlet Bakanı Babacan, Fitch'in raporunda ekonomik gelişmelere değil, siyaset dışı gelişmelere dikkat çekildiğini belirtti

Ankara
00:00 - 13/05/2007 Pazar
Güncelleme: 02:55 - 13/05/2007 Pazar
Yeni Şafak
Fitch'in kötü notu 'siyaset dışı'na
Fitch'in kötü notu 'siyaset dışı'na

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in raporunda ekonomiyle ilgili gelişmelere değil, siyaset dışı gelişmelere dikkat çekildiğini vurguladı. Kanal 7'de İskele-Sancak programına konuk olan Bakan Babacan, "Önemli olan AB hedefine Türkiye'nin ilerliyor olması. Yeniden tekerleği icat etmeye gerek yok. Türkiye'nin demokratik olarak devam etmesi için herkesin elinden geleni yapması lazım. Bu tür olaylar maalesef hafızalardan kolay silinmiyor" dedi. Türkiye'nin hala yüksek faiz ödemekte olmasının altında da önceki hükümet döneminde uygulamaya getirilen geriye dönük vergi düzenlemesinin olabileceğini belirten Babacan, hiçbir şeyin unutulmadığını, belki de yatırımcının ya geriye dönük vergi koyarlarsa diye faizin üzerine risk primi koyduğunu anlattı.

ANAYASA'DA HER ŞEY YAZILI

Bu süreçten parti örgütünün de daha önce AK Partiye oy vermemiş seçmen vatandaşların da memnun olduğunu ve bu yönde tebrik mesajları aldıklarını anlatan Babacan, "Türkiye içine kapalı bir ülke değil. Dünya Türkiye'yi yakından takip ediyor. Almanya'da, Fransa'da seçimlerde konuşulan 10 önemli konu arasında Türkiye'nin üyeliği var, bu Türkiye'nin önemini gösterir. Avrupa'da şu açıkça görüldü. Türkiye Anayasa Mahkemesi kararıyla çıkmaza gidiyor. Egemenlik milletindir. Anayasa'da her şey yazılı." Babacan, Türkiye için en iyi senaryonun tek parti hükümeti, felaket senaryosunun ise AK Parti'nin içinde olmadığı bir koalisyon olarak değerlendirildiğini anlattı.

'Metin, çıpayı sağlam tut'

Maliye Bakanı Unakıtan, işletici firma yöneticileri,755 milyon dolarlık sembolik çeki de bakanlara takdim ederken, "Biz parayı dün akşam aldık. Saydık, tamam. Bu tamamen sembolik bir çek" dedi. Unakıtan, kendisine verilen sembolik çıpayı da Kilci'ye vererek, "Yakında Derince, Samsun, Bandırma, İskenderun limanları özelleştirmeye açılacak. Bunlar da yavaş yavaş özelleştirme sürecine girecek. Metin, çıpayı sağlam tut" dedi.

17 yıl önce