|

Yasaklardan kurtuldukça ekonomi atılım gösteriyor

Başbakan Erdoğan, asıl vatanseverin ülkenin huzur ve refahına hizmet edenler olduğunu belirterek, Türkiye yasaklardan kurtuldukça ekonomisinin atılım gösterdiğini söyledi

Haber Merkezi
00:00 - 14/04/2007 Cumartesi
Güncelleme: 01:08 - 14/04/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Yasaklardan kurtuldukça ekonomi atılım gösteriyor
Yasaklardan kurtuldukça ekonomi atılım gösteriyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu ülkenin huzur ve refahına kim hizmet ediyorsa, asıl vatansever ve hamiyetperver insanın o olduğunu söyledi. Rekabet Kurumu'nun 10. kuruluş yıldönümü ile ilgili olarak Bilkent Otel'de yapılan sempozyumda konuşan Başbakan Erdoğan, konuşmasında güven ve istikrara vurgu yaptı. Başbakan Erdoğan şunları söyledi:

"Bu ülke, bu memleket, bu vatan, bu bayrak, bu istiklal hepimizin. Kim bu ülkenin kalkınması için çaba gösteriyor, bu devletin uluslararası saygınlığını arttırıyor, bu ülkenin huzur ve refahına hizmet ediyorsa işte asıl vatansever, asıl hamiyetperver odur. Millet olarak, ülke olarak hepimiz bu güven duyğusu içinde olmalıyız."

Erdoğan, ekonomide büyümenin açık, güven veren, şeffaf ve istikrarlı politikalar sayesinde sağlandığını ifade ederek, "Türkiye, her alanda yasaklar, korkular, öcüler, tabu ve zincirlerinden kurtuldukça, Türk ekonomisi de atılım göstermiştir. Daha önce devlet ile millet aynı hedefe bakmıyordu. Siyaset kurumu bunu gerçekleştiremiyordu. Ancak bu rüya gerçekleşti" dedi.

DEVLET REKABET ETMİYOR

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin sanal değil, sağlam, sağlıklı, istikrarlı ve özel sektör merkezli olarak büyüdüğünü ifade ederek, "Devlet tüccarlık yapmıyor, ufuk veriyor. Devlet rekabet etmiyor, rekabet alanı içinde artık özel sektör var" dedi. Erdoğan, rekabet konusunda büyük şirket ve firmaların, "Ben ne dersem o olur" şeklinde yaklaşımın kabul edilemez olduğunu, bunun haksız zenginleşmelere yol açacağını kaydetti. Erdoğan, “Tekelleşme, kartelleşme bu ülkeye geçmişte dayattıklarını biliyoruz. Büyük miktarlarda gecelik faizlerle, faaliyet dışı gelirler elde ettiler" dedi.

ABD Federal Ticaret Komisyonu Üyesi Prof. Dr. William Kovacic de Türkiye'nin de otorite açısından en başarılı ülkeler arasında yer aldığına dikkat çekti. Rekabet Kurumu Başkanı Mustafa Parlak ise rekabet mevzuatına aykırı piyasa aksaklıklarının varlığının, yabancı sermayeye girişini engelleyen çok önemli bir güvensizlik unsuru olduğuna dikkat çekerek, rekabet hukuku ve mevzuatının mülkiyet hakkı kadar vazgeçilmez olduğunu söyledi.

17 yıl önce