|

Afrika Şehirleri Zirvesi'ne Türkiye damgası

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe başkanlığındaki Marmara Belediyeler Birliği heyeti, Rabat'taki resmi temaslardan sonra Kazablanka Belediyesi ve Bölge İdaresi ile görüştü. Topbaş, Afrikalı şehirlerin gelişimine önümüzdeki dönemde Türk belediyelerinin daha fazla destek vereceğini söyledi.

Cihan
00:00 - 18/12/2009 Cuma
Güncelleme: 16:46 - 18/12/2009 Cuma
Yeni Şafak
Afrika Şehirleri Zirvesi'ne Türkiye damgası
Afrika Şehirleri Zirvesi'ne Türkiye damgası

Fas'ta resmi temaslarına devam eden Marmara Belediyeler Birliği heyeti, Rabat ve Kazablanka'daki görüşmelerden sonra Marakeş'e geçerek '5. Afrika Şehirleri Zirvesi'nin açılış törenine katıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe başkanlığındaki Marmara Belediyeler Birliği heyeti, Rabat'taki resmi temaslardan sonra Kazablanka Belediyesi ve Bölge İdaresi ile görüştü. Heyet daha sonra Kazablanka şehrinde yapılan tarihi mirası koruma çalışmaları hakkında detaylı brifing aldı.

Kazablanka Belediye Başkanı Muhammed Sajid, Bursa'nın ve Marmara Belediyeler Birliği'nin yöneticilerini ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.

Fas'taki yerel ve bölgesel yönetim sistemi hakkında bilgi sahibi olan heyet, daha sonra Marakeş şehrine geçerek '5. Afrika Şehirleri Zirvesi'ne katıldı. Marakeş Kongre Salonu'nda yapılan toplantıya belediye başkanı, bakan ve birlik temsilcileri olmak üzere toplam 4 bin kişi katıldı.


TOPBAŞ, YEREL YÖNETİMLERE DİKKAT ÇEKTİ

Açılış töreninde konuşan Dünya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı Eş-Başkanı, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kalkınmada yerel yönetimlerinin rolünü vurguladı.

Özellikle, Afrikalı şehirlerin gelişimine önümüzdeki dönemde Türk belediyelerinin daha fazla destek vereceğini söyleyen Başkan Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarından da örnekler verdi. Belediye birliklerinin önemine de değinen Topbaş, Türkiye ve Marmara Belediye birliklerinin çalışmalarına atıfta bulundu.


BİR HAFTADA İKİ İMZA

Organizasyonda ayrıca Kazablanka ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. Bu sayede Bursa ile Rabat arasında imzalanan protokolden sonra iki ülke arasında aynı haftada ikinci önemli işbirliğinin temeli atılmış oldu. Kazablanka Belediye Başkanı Muhammed Sajid, Türk yerel yönetimlerine övgü yağdırdı.

Öte yandan heyet, zirvede çeşitli şehirlerin, birliklerin ve kamu kurumlarının stantlarını gezerek, çalışmalar hakkında fikir sahibi de oldu.



14 yıl önce