|

Akçay caddesine 5 üst geçit müjdesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı 3 karayolu alt geçidi ile rahatlayan ve çehresi değişen Akçay Caddesi'ne şimdi de 5 adet asansörlü ve yürüyen merdivenli üst geçit yapılacak.

İha
00:00 - 17/08/2008 Pazar
Güncelleme: 16:44 - 17/08/2008 Pazar
Yeni Şafak
Akçay caddesine 5 üst geçit müjdesi
Akçay caddesine 5 üst geçit müjdesi

Büyükşehir, aynı geçitlerden Anadolu Caddesi'ne de kuracak.İzmir Büyükşehir Belediyesi, metro sistemleri dışında kentte ilk kez uygulanacak bir projeye imza atmaya hazırlanıyor.

Kentin kilit noktalarındaki caddelerde yaptığı karayolu alt-üst geçitleri ile araç trafiğini rahatlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, diğer yandan da yayaların emniyet ve güvenliği için modern üst geçitler tasarlıyor. Bu doğrultuda kolları sıvayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin ihtiyaç duyulan caddelerindeki çeşitli noktalarda uygulamak üzere asansörlü, yürüyen merdivenli yaya üst geçitlerinin projelerini hazırlamaya başladı.

Başkan Aziz Kocaoğlu, hemen hemen tüm yatırımlarının 'insan odaklı' olduğuna dikkat çekerek amaçlarının, kentlinin yaşamını kolaylaştırmak olduğunu söyledi.


"PROJELER HAZIRLANDI"

Projenin ilk uygulanacağı yer olarak, 3 karayolu alt geçidi açılarak trafik sorunu çözülen Gaziemir Akçay Caddesi seçildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan Gaizemir, Sarnıç ve ESBAŞ karayolu alt geçitleriyle Adnan Menderes Havaalanı'na kadar kesintisiz ulaşıma kavuşan Akçay Caddesi'nde şimdi de yayaların güvenli, emniyetli ve konforlu bir şekilde karşıdan karşıya geçebilmeleri için 5 noktada yaya üst geçidi yapılacak.Projelendirilen bu çalışma kapsamında, hizmete giren Gaziemir Karayolu Alt Geçidi'nin her iki uç noktasına yakın bölgelerde yolun iki tarafında, yolcularını daha rahat indirip bindirebilmeleri için karşılıklı otobüs ve minibüs cepleri oluşturulacak; iki yaya üst geçidi de bu noktalarda inşaa edilecek.

Vatandaşlar hem karayolu üst geçitlerinin üzerinde oluşturulan yaya geçitlerini kullanabilecek, hem de otobüs ve minibüslerden karayolu alt geçidinin giriş ve çıkış noktalarında inenler, yeni inşa edilecek yürüyen merdivenli asansörlü yaya üst geçidini kullanabilecek.Üçüncü üst geçit, yine yaya sirkülasyonunun yoğun olduğu 28/24 Sokak çıkışına, dördüncü geçit Hava Eğitim Komutanlığı girişine, beşinci üst geçit ise 74 Sokak çıkışına inşa edilecek. Yürüyen merdivenli ve asansörlü olarak projelendirilen üst geçitler, hem vatandaşların hem de engellilerin yorulmadan ve konforlu bir şekilde karşıdan karşıya geçmesine yardımcı olacak.


"ANADOLU CADDESİ DE ÜST GEÇİT YAPILACAK"

Üst geçitler sadece Akçay Caddesi ile sınırlı kalmayacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Anadolu Caddesi üzerinde yapım çalışmalarını sürdürdüğü Büyük Çiğli ve Harmandalı Karayolu geçitlerinin tamamlanmasının ardından, burada da ihtiyaç olan noktalara asansörlü, yürüyen merdivenli modern üst geçitler inşaa edilecek. Ayrıca Aliağa Menderes Raylı sistemi için inşa edilen karayolu geçitleri için de yaya üst geçitleri yapılması planlanıyor.İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, gerçekleştirdikleri tüm yatırımların 'insan odaklı' olduğuna dikkat çekerek, "Başta ulaşım olmak üzere hemen hemen tüm yatırımlarımız altyapıya yönelik. Altyapı yatırımları kentlerin temel sorunlarını çözdüğü gibi, uzun yıllar kullanılabilen, kentliye hizmet eden insan odaklı yatırımlardır. Metro ve hafif raylı sistem projelerimiz ve karayolu alt-üst geçitlerimiz, İzmir'de yaşamı kolaylaştıracak, yaşam standardını yükseltecektir. Asansörlü, yürüyen merdivenli yaya üst geçitlerimiz de yayalarımızın güven ve emniyet içinde geçişlerini sağlayacaktır" dedi.

16 yıl önce