|

Akyürek'e barış plaketi

İngiltere merkezli uluslararası bir eğitim kuruluşu olan Tellus Grup, Mesnevi'nin 20 dile çevrilerek dünya barışına katkı sağlaması nedeniyle Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'e teşekkür plaketi verdi. Kosunen, Mesnevi'de sevgi, barış ve hoşgörü felsefesinin ön planda olduğunu söyledi.

İsmail Poçan
00:00 - 14/01/2010 Perşembe
Güncelleme: 17:54 - 14/01/2010 Perşembe
Yeni Şafak
Akyürek'e barış plaketi
Akyürek'e barış plaketi

İngiltere merkezli uluslararası bir eğitim kuruluşu, Mesnevi'nin 20 dile çevrilerek dünya barışına katkı sağlaması nedeniyle Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'e teşekkür plaketi verdi. Avrupa'da eğitim çalışmaları yürüten Tellus Grup Eğitim Müdürü Kimmo Kosunen, Mesnevi'de sevgi, barış ve hoşgörü felsefesinin ön planda olduğunu belirtti.

Kosunen, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin böyle önemli bir eseri 20 dünya diline çevirerek dünya barışına katkıda bulunduğunu da söyledi. Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Programı altında İngiltere ve Avrupa'da eğitim çalışmaları yürüten Tellus Grup Eğitim Müdürü Kimmo Kosunen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i makamında ziyaret ederek “20 Dilde Mesnevi Projesi” nedeniyle teşekkür plaketi verdi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye'deki yerel yönetimler içinde AB projelerinden en çok destek alan belediye olduklarını belirterek, Konya olarak AB'ye en hazır şehirlerden biri olduklarını kaydetti.


GAYRETİMİZ ARTACAK

Konya olarak Avrupa Birliği nezdinde çeşitli platformlarda farklı ödüller aldıklarını, ancak Mesnevi ile ilgili çalışmalar nedeniyle bir eğitim kuruluşundan aldıkları plaketin çok anlamlı olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, “Mesnevi'nin dünya dillerine çevirisi devam ediyor. Yaptığımız bu çalışmanın İngiltere'de takdir edilmesi bu konudaki gayretlerimizi artıracaktır” dedi. Tellus Grup Eğitim Müdürü Kimmo Kosunen ise, uluslararası eğitim çalışmaları yapan kuruluşu adına Başkan Akyürek'e teşekkür plaketini sunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, işbirliği ve dostluğa büyük önem verdiklerini ifade etti.

Hazreti Mevlana'nın da Mesnevi'de sevgi, barış ve hoşgörüyü ön planda tuttuğunu hatırlatan Kosunen, şunları söyledi: “Çeviri çalışmalarının ne kadar zor olduğunu biliyorum. Özellikle de Mesnevi gibi şiirsel bir eserin çevirisi çok ağır bir yüktür. Böyle önemli bir eseri 20 dünya diline çevirerek dünya barışına ve kültürler arası diyaloga katkılarınız nedeniyle size teşekkür ediyoruz" Konuşmaların ardından Tellus Grup Eğitim Müdürü Kimmo Kosunen, Başkan Akyürek'e teşekkür plaketi verdi. Kosunen, plaket üzerindeki yıldızın Türk Bayrağındaki yıldızı ve Konya'nın dünyada bir yıldız şehir olduğunu simgelediğini söyledi. Başkan Akyürek de plaket nedeniyle teşekkür ederek Kosunen'e farklı dillerde yayınlanmış Mesnevi'lerden oluşan bir set ile ebru tablo hediye etti.



14 yıl önce