|

Balıkesir'de termal turizmi çalışmaları

Kültür ve Turizm İl Müdürü Çaltı: '2 yılda yapılacak 100 milyon dolarlık yatırımla Balıkesir, termal turizmin merkezi haline dönüşecek'.

Aa
00:00 - 17/08/2008 Pazar
Güncelleme: 16:46 - 17/08/2008 Pazar
Yeni Şafak
Balıkesir'de termal turizmi çalışmaları
Balıkesir'de termal turizmi çalışmaları

Balıkesir Kültür ve Turizm İl Müdürü Mustafa Çaltı, ilde turizmin çeşitlendirilerek 12 aya yayılması amacıyla termal turizme ağırlık verileceğini belirterek, "2 yılda yapılacak 100 milyon dolarlık yatırımla Balıkesir, termal turizmin merkezi haline dönüşecek" dedi.

Mustafa Çaltı, yaptığı açıklamada, geçen yıl 269 binturistin sadece termal kaynaklardan yararlanmak amacıyla Türkiye'ye geldiğini belirtti. Çaltı, Balıkesir'deki termal ve sağlık turizmini canlandırarak, Avrupa'nın orta yaş ve üzerindeki yaşlı nüfusunun dinlenme, bakım ve sağlık ihtiyaçlarını karşılamayı hedeflediklerini söyledi. Termal turizm bölgelerinde organize gelişim sağlanması için belediye ve kaymakamlıklar tarafından "Turizm Altyapı Hizmet Birlikleri" kurulacağını bildiren Çaltı, söz konusu birliklere belediye ve Özel İdare bütçelerinden binde 3 oranında pay ayrılacağını, bunun da termal turizmin gelişmesine önemli katkı sağlayacağını vurguladı.

Çaltı, hizmet birliklerinin havuzunda birikecek paranın, o yörenin turizm faaliyetleri için kullanılacağını dile getirerek, şunları kaydetti: "Susurluk Kepekler, Manyas Kızık, Sındırgı Hisarköy, Bigadiç Hisaralan ve Gönen Ekşidere bölgelerindeki termal kaynakların değerlendirilmesi amacıyla 2 yıl içinde 100 milyon dolarlık yatırım yapılacak. 2 yılda yapılacak bu yatırımla Balıkesir, termal turizmin merkezi halinedönüşecek. 2 bin olan termal tesis yatak kapasitesinin 5 yıl sonunda 10 bine yükseltilmesi hedefleniyor." Balıkesir'in denizi ve doğasıyla yaz sezonunun en çok ilgi gösterilenyerleri arasında olduğuna işaret eden Çaltı, "Biz 2-3 ay süren buyoğunluğu yılın 12 ayına yaymak istiyoruz. Bunun da en önemli yolu termal turizm. İl olarak şifalı ve sıcak suları zengin bir konumdayız.Termal turizm merkezi sayımız 2'den 7'ye yükseldi. Birkaç yıl içerisinde Türkiye'nin en gözde termal tesislere sahip illerinden biri durumuna geleceğiz" diye konuştu.


16 yıl önce