|

'Beyaz Cennet' 1.5 milyon turist bekliyor

Türkiye'nin 'Beyaz Cenneti' olarak nitelendirilen Pamukkale turizm sezonuna hızlı girdi. Pamukkale İşletme Müdürü Nevzat Sallio, geçen yıl 1 milyon 400 bin turist ağırladıklarını bu sayıyı 1 milyon 500 bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Aa
00:00 - 11/04/2009 السبت
Güncelleme: 17:15 - 11/04/2009 السبت
Yeni Şafak
'Beyaz Cennet' 1.5 milyon turist bekliyor
'Beyaz Cennet' 1.5 milyon turist bekliyor

Dünya kültür mirası listesinde yer alan Pamukkale'de turizm hareketliliği başladı. Dünyanın birçokülkesinden turist Pamukkale'nin tarihi ve doğal güzellikleri için Denizli'ye geliyor.

Pamukkale İşletme Müdürü Nevzat Sallio, yaptığı açıklamada,Türkiye'deki turizm sezonunun gelecek hafta başlayacak olmasına rağmen, havalarınısınmasıyla birlikte, Pamukkale'deki turist hareketliliğinin artmaya başladığını söyledi.

Geçen yıl Pamukkale'de 1 milyon 400 bin turist ağırladıklarını ifade eden Sallio, bu yıl dünyada yaşanan global krize rağmen 1 milyon 500 binin üzerindeturist gelmesini beklediklerini belirtti.


ÇEKİM MERKEZİ HALİNE GELDİ

Özellikle Uzak Doğu Asya ve Orta Doğu ülkelerinden bu yıl gelen turistlerde yoğunluk hissettiklerini dile getiren Sallio, şunları kaydetti:"Pamukkale bir çekim merkezi halinde şu anda. Gelen ziyaretçi profili açısından da, dünyanın hemen her bölgesinden ziyaretçi gelmektedir. Özellikle Güney Kore, Tayvan, Japonya, Çin ağırlıklı ziyaretçi artışı olmakta. Ziyaretçiprofilinin bu kadar geniş olması ülkemizin gelişmesi açısından da büyük katkıyapmaktadır."

Pamukkale'de yapılan çevre düzenlemesi ve altyapı çalışmalarıylaturistlerin ziyaretine hazır hale getirildiğini ifade eden Sallio, "BizPamukkale olarak turizm sezonuna hazırız. Güvenlik, çevre düzenlemesi ve altyapıçalışmalarıyla hazırlıklarımızı tamamladık. Özellikle peyzaj ve temizlikçalışmaları, turistlerimizi en üst düzeyde karşılayacak. Pamukkale'nin bu yılyoğun bir ilgi göreceğini tahmin ediyoruz" dedi.


TRAVERTENLERE SU VERİLİYOR

Pamukkale'nin son yıllarda Türkiye'nin parlayan yıldızı haline geldiğinisöyleyen Sallio, travertenleri, Hazreti İsa'nın 12 havarisinde biri olan St.Philip'in burada bulunması, muhteşem bir Roma şehri olan Hierapolis'in kalıntıları ile dünyanın ilgi odağı olmaya devam ettiğini belirtti.Pamukkale'de çok ciddi bir su organizasyonu ve dağıtımı yapıldığını, bunedenle de travertenlerin eskisinden daha beyaz olduğunu vurgulayan Sallio,"Kontrollü şekilde saniyede 260 litre su travertenlere veriliyor. Bu çalışma datravertenlerin daha kaliteli ve iyi bir şekilde beyazlamasını sağlıyor. Şunu diyebiliriz ki, Hiarapolis döneminde bile Pamukkale ancak bu kadar beyazdı" diye konuştu.


TURİSTLERDEN YOĞUN İLGİ

Turistler de kültür ve doğa harikası Pamukkale'den çok etkilendiklerini belirttiler. Alman İrina Apel, Türkiye turuna katılarak Pamukkale'ye geldiğinibelirterek, "Burada çok eğlendik. Harika yerler gördük. Pamukkale'ye özelliklegeldik. Anlatılandan da güzel, doğa harikası bir yer" diye konuştu. Antje Beracak da bölgenin çok etkileyici bir yer olduğunu söyledi .İlk kez geldiğini Pamukkale'den çok etkilendiğini ifade eden İngiliz Thomas Ton, "Doğanın ve tarihin birleştiği bu yeri görmekten büyük mutlulukduydum" dedi.Mısır vatandaşı Hassan El Zeyd (34) doğa ile tarihin güzelliklerini birarada görmekten mutlu olduğunu söyledi.

٪d سنوات قبل
default-profile-img