|

Büyükşehir engelleri kaldırıyor

İpek Yolu Film Festivalinde engellilere kısa film çekme imkanı sunulacak. Ayrıca Başkan Şahin, Türkiye'de bir ilk olarak özel tekniklerle hazırlanan "Babam ve Oğlum" filmi görme ve işitme engellilerle buluşacağını söyledi.

AHMET H. GÜRBÜZOL/BURSA
00:00 - 4/12/2007 Salı
Güncelleme: 18:27 - 4/12/2007 Salı
Yeni Şafak
Büyükşehir engelleri kaldırıyor
Büyükşehir engelleri kaldırıyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, AK Parti Bursa İl Başkanlığı Sosyal İşler Komisyonu'nun 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü sebebiyle bu yıl 2'sini düzenlediği etkinlikte 50 engelliye akülü araba sözü verdi. Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen etkinliğe Bursa Milletvekilleri Altan Karapaşaoğlu, Mehmet Emin Tutan, Mehmet Tunçak, Canan Candemirçelik, Ali Kul ve Mehmet Ocaktan, Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin'in yanı sıra çok sayıda engelli katıldı. Büyükşehir Belediyesi olarak engellilere yönelik yaptıkları çalışmaları anlatan Başkan Hikmet Şahin, 7-12 Aralık tarihlerinde düzenleyecekleri İpek Yolu Film Festivali'nde bir ilke daha imza atacaklarını, Türkiye'de ilk kez özel tekniklerle hazırlanan 'Babam ve Oğlum" filmini işitme ve görme engelli seyircilerle buluşturacaklarını bildirerek, tüm engelli vatandaşları filme davet etti. Şahin ayrıca İpek Yolu Film Festivali kapsamında engelli vatandaşların kısa film çekme imkanı tanınacağını ve bu filmlerin festival sonunda sahneleneceğini anlattı. Şahin, engelli vatandaşların hayata sarılmaları amacıyla başlattıkları sanat ve meslek edindirme kurslarının yanı sıra fotoğrafla ilgili de atölye çalışmasının yapılacağını ve bu çalışmada çekilecek fotoğrafların "Sessiz dünyanın dili" başlığı altında sergileneceğini de sözlerine ekledi. Engelliler Birliği Başkan Yardımcısı Hale Keçecioğlu, 50 engelliye akülü araba sözü veren Şahin'e katkılarından dolayı teşekkür plaketi sundu.


"HERKES İHTİYACI OLAN HİZMETİ ALSIN"

Başkan Hikmet Şahin ise, özürlülüğün hayata küsülecek, saklanacak, gizlenecek bir durum olmadığını, ayrıca hiç kimsenin onları hor görmesini, dışlamasını, utandırmasını ve üzmesini kabullenmelerinin mümkün olmadığını belirterek, "Hepimiz bu toplamın bir parçasıyız. Özürlü kardeşlerimizin kendi kendilerine yetmeleri, bilgi ve kültür düzeylerini yükseltmeleri, bir meslek sahibi olup, bu meslekte iş edinmeleri için gerekli çalışmalar yapıyoruz. Biz istiyoruz ki, engelli, engelsiz bütün vatandaşlarımız her hangi bir ayrıma tabi tutulmadan, hak ettikleri ya da ihtiyaç duydukları hizmeti iyi bir şekilde alabilsin. Bu noktada gerek hükümetimiz, gerekse belediyelerimiz kanalıyla her gün adım adım bu amaca doğru gidiyoruz."diye konuştu. AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, engellilerin en önem verdikleri sosyal sorumluluk politikalarının başında yer aldığı söyledi. Bursa Milletvekili Mehmet Emin Tutan da, engellilerin problemlerinin sadece kendilerine değil, toplumun tüm kesimini ilgilendirdiğini belirtti. Öte yandan Yıldırım Belediyesi'nin Kurtoğlu Mahallesi'ndeki hizmet binası imzalanan protokolle Özürlüler Birliği'ne devredildi. İşitme Engelliler Halk Dansları ekibinin folklor gösterisi yaptığı etkinlikte engelliler ünlü sanatçı Muazzez Ersoy'un konseriyle eğlendi.



16 yıl önce