|

Doğal taş ihracatını bu proje artıracak

Batı Akdeniz''in doğal taş ürünleri ihracatını ve ihracat gerçekleştirilen ülkeleri artıracak olan Ekonomi Bakanlığı destekli ''Batı Akdeniz Maden İhracatının Geliştirilmesi URGE Projesi'' başladı.

İha
00:00 - 21/08/2014 Perşembe
Güncelleme: 10:46 - 21/08/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Doğal taş ihracatını bu proje artıracak
Doğal taş ihracatını bu proje artıracak

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB), yaş sebze meyveden sonra en fazla ihracat gerçekleştiren ikinci sektör olan madenciliğin daha fazla ihracat gerçekleştirmesi, ihracatta katma değeri yüksek ürünlere yönelinmesi ve ihracat gerçekleştirilen ülke sayısını artırılması için harekete geçti. Bu çerçevede Ekonomi Bakanlığı destekli ''Batı Akdeniz Maden İhracatının Geliştirilmesi URGE Projesi'', Batı Akdeniz''de madencilik alanında faaliyet gösteren 30 firmanın katılımıyla başladı. Proje ile doğal taş sektörünün ihracatına katma değer kazandırılması, projeye katılan firmaların ihracata yönelik ürün çeşitliliğini artırması, şirketlerin yeni pazarlara girişinin sağlanması, bölge firmalarının uluslararası inşaat projelerinde yer almalarının sağlanması, sektörün ihracatının ve ihracatçı sayısının artırılması, maden sektörünün iş hacminin genişletilmesi, istihdamın artırılması, lojistik ağının güçlendirilmesi amaçlanıyor.

GENİŞ ÇAPLI KATILIM

''Batı Akdeniz Maden İhracatının Geliştirilmesi URGE Projesi'', BAİB Genel Sekreterlik binasında düzenlenen toplantıyla başladı. Toplantıya BAİB Başkan Yardımcısı Hakkı Bahar, Maden Sektörü Komite Başkanı ve BAİB Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Akın, BAİB Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Baysarı, BAİB Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Özel ve doğal taş sektörüne mensup firmaların yöneticileri katıldı.

ÜÇ YIL SÜRECEK

BAİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakkı Bahar, toplantının açılışında yaptığı konuşmada 30 ihracatçı firmanın katıldığı projenin 3 yıl süreceğini açıkladı. BAİB Başkan Yardımcısı Hakkı Bahar, Ekonomi Bakanlığı''nın önderliğinde BAİB koordinatörlüğünde yürütülen projeye Isparta Ticaret ve Sanayi Odası ile Burdur Ticaret ve Sanayi Odası''nın da katkı vereceğini bildirdi. Öncelikli hedefin proje yaklaşımı ve kümelenme anlayışını esas almak olduğunu kaydeden BAİB Başkan Yardımcısı Hakkı Bahar, ''Firmalar arasında kurulan işbirliği ile ihracat seferberliği başlatmak ve bu seferberliği kalıcı başarıya dönüştürmek istiyoruz'' dedi. BAİB Başkan Yardımcısı Hakkı Bahar, projenin Antalya, Burdur ve Isparta illerini kapsayacağını açıkladı. BAİB Başkan Yardımcısı Hakkı Bahar, ihracatta işlenmiş ürünlere yönelinmesi ve ihracat pazarlarının çeşitlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

10 yıl önce