|

Gönüllü eğitimciler meslek edindiriyor

Ordu Gönüllü Eğitimciler Derneği, düzenlediği iş garantili meslek edindirme kursu ile hem gençlerin hem de nitelikli eleman arayan iş yerlerinin hayatında önemli değişikliklere imkan sağlıyor.

Cihan
00:00 - 4/12/2007 Salı
Güncelleme: 18:40 - 4/12/2007 Salı
Yeni Şafak
Gönüllü eğitimciler meslek edindiriyor
Gönüllü eğitimciler meslek edindiriyor

Ordu Gönüllü Eğitimciler Derneği, İş ve işçi Bulma Kurumu ve Dünya Bankası işbirliği ile meslek edindirme kursu düzenledi. Ordu Gönüllü Eğitimciler Derneği, kuruluşunun üzerinden 1 yıl geçmeden düzenlediği ilk kursta, kursiyerlere autocat eğitimi veriyor. Bir bilgisayar programı olan autocat, mühendislik alanında daha çok inşaat ve elektrik mühendisliği alanında kullanılıyor. 30 kursiyerin katıldığı meslek garantili kursta, kursiyerlerin en az yarısı kurs sonunda çeşitli kuruluşlarda iş başı yapacak.

Hürriyet İlköğretim Okulu Bilgisayar Laboratuarı'nda düzenlenen, 300 saatlik eğitimin verildiği kurs Ünye ve Giresun gibi yerleşim merkezlerinden de ilgi gördü. Ordu Gönüllü Eğitimciler Derneği, bundan sonra da düzenleyeceği kurslarla işsizlik ve nitelikli eleman konusunda rol üstlenmek istiyor.

Kurs bitmeden kursiyerlerin bir kısmına iş teklifi geldiğini belirten Ordu Gönüllü Eğitimciler Derneği Başkanı Nihat Ateş, çalışmalarında daha çok toplumun ihmal edilen tarafına yönelmek istediklerini belirtti. "Biz asılında ileri ya da geri ihmal edilmiş ya da edilmemiş tarafı ile bu toplumda bir bütününün içindeyiz ve her birimizin diğerine karşı sorumluluğu bulunuyor diye düşünüyoruz." diyen Başkan Ateş, "Biz gönüllü eğitimciler olarak henüz emekleme dönemini geride bırakarak ayakları üzerine doğrulan bir derneğiz. Gelecekte ayaklarımız üzerine daha sağlam bastığımızda daha güzel çalışmalar yapabilmeyi umuyoruz." şeklinde konuştu.


16 yıl önce