|

Görme engellilere ''Beyaz Baston'' müjdesi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar, ''Görme engelli vatandaşlarımızın vazgeçilmezi ''Beyaz baston''un ücretini devletimiz karşılayacak, ayrıca işitme cihazlarının pilleri de bir yıl reçeteyle alınabilecek'' dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 20/08/2014 Çarşamba
Güncelleme: 10:48 - 20/08/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Görme engellilere ''Beyaz Baston'' müjdesi
Görme engellilere ''Beyaz Baston'' müjdesi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar, Türkiye'deki 700 bin görme engelli için ''özgürlük'' anlamına gelen "Beyaz Baston"un ücretinin artık devlet tarafından karşılanacağını açıkladı. Hotar, ''Görme engelli vatandaşlarımızın vazgeçilmezi olan Beyaz Baston'un ücreti devletimiz tarafından karşılanacak'' dedi. Hotar'ın ikinci müjdesi ise Türkiye'de sayıları 3 milyonu bulan işitme engelliler için geldi. İşitme cihazlarının pilleri, artık bir yıl geçerli olacak tek hekim raporuyla reçete karşılığı alınabilecek.

YAŞAM STANDARTLARI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar başkanlığında yapılan Engelli İstihdamı ve Sosyal Politikaların Geleceği konulu toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve bürokratlar katıldı. Toplantıda engelli vatandaşların yaşam standartlarının yükseltilmesi ile ilgili çalışmalar görüşüldü. Engelli vatandaşların AK Parti Genel Merkez ve ilgili bakanlıklara iletilen Beyaz Baston ve işitme cihazlarının pil ücretleri konuları da toplantıda gündeme geldi.

ACİL DÜZENLEME KARARI

Beyaz Baston ve işitme cihazlarında kullanılan pil konularında acil düzenleme yapma kararı aldıklarını belirten Prof. Dr. Nüket Hotar, ''Sayın Bakanımız Faruk Çelik, her iki konuda Sağlık Harcamaları Genel Müdürlüğü'ne gerekli düzenlemenin yapılması için talimat verdi" dedi. AK Parti Sosyal İşler Başkanlığı tarafından da bu talimatın takip edildiğine dikkat çeken Hotar, "Görme engelli vatandaşlarımızın kullandığı Beyaz Baston teminiyle ilgili olarak bu malzemenin ortez olarak değerlendirilmesi ve Sağlık Uygulama Tebliği'nde yer alması hususunda komisyon görüşü alındı. Düzenlemeler tebliğde yayınlanacak hale geldi. Fiyat çalışmalarının da tamamlanmasının ardından 2014 Eylül ayı içerisinde tebliğde yayınlanması planlandı. Görme engelli vatandaşlarımızın vazgeçilmezi olan Beyaz Baston'un ücreti devletimiz tarafından karşılanacak'' dedi.

PİL BİR YIL REÇETEYLE

Aynı şekilde işitme engelli vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik de bir düzenleme yapıldığını ifade eden Hotar, işitme cihazlarında kullanılan ''pilin'' de artık bir yıl geçerli olacak tek hekim raporuyla reçete karşılığı alınabileceğini söyledi. Hotar, işitme cihazı başına çocuklarda ve kanal içi cihaz kullanan yetişkinlerde en fazla haftada 1, diğer yetişkinlerde en fazla iki haftada 1 adet işitme cihazı pil ödemesi yapıldığını belirtti. Hotar, uygulamanın 24 Temmuz tarihinde Sağlık Uygulama Tebliği'nde yayınlanarak yürürlüğe girdiğini söyledi.


10 yıl önce