|

Gümüşhane'nin Kur'an bülbüleri birincilik için yarıştı

Müftülük, Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında din görevlileri arasında il birinciliği yarışmaları düzenledi. Erkeklerde Kur'an-ı Kerim'i yüzünden güzel okuma kategorisinde Ekrem Eyüboğlu, bayanlarda da Kur'an-ı Kerim'i ezberden okuma kategorisinde Gülşen Ekren il birincisi oldu

GÜMÜŞHANE (İHA) -
00:00 - 14/05/2009 Perşembe
Güncelleme: 16:54 - 14/05/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Gümüşhane'nin Kur'an bülbüleri birincilik için yar
Gümüşhane'nin Kur'an bülbüleri birincilik için yar

Gümüşhane Müftülüğü, Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında din görevlileri arasında il birinciliği yarışmaları düzenledi. Müftülük binasında gerçekleştirilen yarışmalara il, ilçe ve köylerde imam hatipler ve din görevlileri katıldı. Bayan ve erkeklerde ayrı ayrı yapılan yarışmalarda bayanlar Kur'an-ı Kerim'i yüzünden güzel okuma ve Kur'an-ı Kerim'i ezberden okuma kategorilerinde mücadele ettiler. Erkeklerde ise Kur'an-ı Kerim'i yüzünden güzel okuma ve Kur'an-ı Kerim'i ezberden okuma kategorilerinin yanı sıra ezanı güzel okuma kategorisinde yarışma yapıldı.

Yapılan yarışmaların ardından bayanlarda Kur'an-ı Kerim'i ezberden okuma kategorisinde il birincisi Gülşen Ekren (Merkez, Bilali Habeş Kur'an Kursu Öğreticisi), Kur'an-ı Kerim'i yüzünden güzel okuma kategorisinde ise Meryem Merdan (Torul, Merkez Kur'an Kursu Öğreticisi) birinci, Zehra Oral (Merkez, Müftlülük Sitesi Kur'an Kursu Öğreticisi) ikinci ve Kübra Keleş (Kelkit, Kızılcaköy Kur'an Kursu Öğreticisi) üçüncü oldu.


KIYASIYA YARIŞTILAR

Erkeklerde Kur'an-ı Kerim'i yüzünden güzel okuma kategorisinde Ekrem Eyüboğlu (Kürtün, Şendere köyü imamhatibi) birinci, Mehmet Karabulut (Merkez, Kemaliye camii müezzini) ikinci, Şemsettin Cinemre (Kelkit, Yeniyol köyü imamhatibi) üçüncü, Kur'an-ı Kerim'i ezberden okuma kategorisinde Durbaba Bayram (Kürtün, Eğrigüney köyü imamhatibi) birinci, Sıddık Güler (Merkez, Kemaliye camii müezzini) ikinci olurken, ezanı güzel okuma kategorisinde ise Mehmet Karabulut (Merkez, Kemaliye Camii müezzini) birinci,


BİRİNCİLER ÖDÜLLER VERİLDİ

Mehmet Cin (Şiran, Yukarı Sadık köyü imamhatibi) ikinci, Celal Çavga (Kelkit, Merkez Büyük Camii müezzini) üçüncü oldular.Bu yarışmalarda birinci olan din görevlilerinin ödüllendirildiğini ve bölge yarışmalarında Gümüşhane'yi temsil edeceklerini söyleyen İl Müftüsü Mehmet Cüneyt Kavşut, "Bu hayırlı bir iş, hayırlı bir yarışmaydı. Seçilen arkadaşlarımız şehrimizi bölge müsabakalarında iyi bir şekilde temsil edip, Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından yapılacak olan Türkiye birinciliğinde de birinci olacaklarına inanıyoruz." dedi. Müftü Kavşut, 7 Haziran'da erkekler Kur'an-ı Kerim'i ezberden okuma bölge yarışmalarının Ağrı, Erzincan, Kars, Bayburt, Erzurum, Artvin, Tunceli, Ardahan ve Gümüşhane illerinin katılımı ile Gümüşhane'de yapılacağını söyledi.


15 yıl önce