|

Hanlar bölgesi nefes alacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın tarih ve kültür merkezi olarak kabul edilen Hanlar bölgesinin gün yüzüne çıkarılması için Cumhuriyet Caddesi'ndeki Sağlık Ocağı'nın da yıkıldığın söyledi. Başkan Altepe, bu projeyle Geyve Han, Koza Han Taç Kapı ile Fidan Han'ın da fonksiyonlarını artıracağını sözlerine ekledi.

İha-
00:00 - 14/05/2009 Perşembe
Güncelleme: 16:43 - 14/05/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Hanlar bölgesi nefes alacak
Hanlar bölgesi nefes alacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şehrin can damarı olan hanlar bölgesinin ayağa kaldırılması için başlatılan çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Başkan Altepe, Cumhuriyet Caddesi'ndeki eski sağlık ocağının yıkılmasıyla bölgenin ferahladığını belirterek, açılan bu alana turist otobüslerinin park edeceğini bildirdi. Hanlar bölgesinin en önem verdikleri projeler arasında yer aldığına işaret eden Başkan Altepe, "Kentin en eski bölgesi ve atar damarı olan bu merkezin ayağa kaldırılması, hanlarımızın, çarşılarımızın özgün yapısına kavuşması için 5 yıldır çalışıyoruz. Hanlar bölgesi Bursa'nın fethinden sonra ilk oluşturulan ticaret merkezidir. Bu bölgenin kimliği korunurken, yaşayan bir bölge haline gelmesini, kültür ve turizmi ile yaşamasını istiyoruz" dedi.


TURİZM MERKEZİ OLACAK

Başkan Altepe, bölgenin turizme daha fazla açılabilmesi için çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek, Cumhuriyet Caddesi'ndeki sağlık ocağının yıkımının da bunlardan biri olduğunu belirtti. Bu sağlık ocağına karşılık İl Sağlık Müdürlüğü'ne farklı noktalarda kullanabilecekleri binalar verdiklerinin altını çizen Başkan Altepe, "Sağlık ocağının yıkılması hanlar bölgesinin ortaya çıkarılmasında ve turizme açılmasında önemli bir adım. Şehir merkezindeki tarihi mekanları ziyarete gelen turistlerin otobüsleri için sağlık ocağının yıkıldığı bölgede geniş bir park alanı oluşturulacak. Böylece daha çok turist bu bölgeyi ziyaret etme imkanı bulabilecek" diye konuştu.

Başkan Altepe, bu projeyle Geyve Han, Koza Han Taç Kapı ile Fidan Han'ın da fonksiyonlarını artıracağını sözlerine ekledi. Bölgedeki esnaflar, bölgedeki han ve çarşılara yönelik bugüne kadar yaptığı çalışmalardan dolayı Başkan Altepe'ye teşekkür etti.


15 yıl önce