|

İnsanlar hayatını O'na göre şekillendirmeli

"Hz. Peygamber'in (sav) Aile Hayatı ve İlahilerle Efendimiz'e Selam" programramında konuşan İlahiyatçı Dr. Asiye Şenat Kazancı, insanların hayatlarını Hz. Muhammed'in hayatına göre şekillendirmesi gerektiğini söyledi.

Şeyma Paşabekiroğlu
00:00 - 20/04/2009 Pazartesi
Güncelleme: 18:27 - 20/04/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
İnsanlar hayatını O'na göre şekillendirmeli
İnsanlar hayatını O'na göre şekillendirmeli

TYB Konya Şubesi Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle "Hz. Peygamber(sav)'in Aile Hayatı ve İlahilerle Efendimiz(sav)'e Selam" adlı bir program gerçekleştirdi. Alâeddin Keykubat Salonunda gerçekleştirilen programda İlahiyatçı Dr. Asiye Şenat Kazancı, İlahiyatçı Dr. Huriye Martı, İlahiyatçı Vaize Halide Kılınç ve Araştırmacı Yazar Melahat Ürkmez konuşmacı olarak katıldılar. Kutlu Doğum Haftası'nın bütün yurtta çeşitli etkinliklerle kutlandığını, bu kutlu hafta ile ilgili olarak TYB Konya Şubesi'nin de etkinliklerine devam edeceğini ifade eden TYB Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu, Peygamber Efendimizin doğumunun insanlığa bir nur olduğunu söyledi.

Kur'an-ı Kerim Tilavetiyle başlayan programda, Dr. Asiye Şenat Kazancı insanların hayatlarını Hz. Muhammedd'in hayatına göre şekillendirilmesi gerektiğini belirterek, "Hiç kimseyi küçük görmeyelim. Zengin olsun, fakir olsun, çocuk olsun, büyük olsun. Hepsindeki öz, aynı özdür. Onlara Peygamberin davrandığı gibi yaklaşmalı ve O'nun istediği insanı var edebilmeliyiz. Kul hakkı kavramının birinci elde taşınması, anlaşılması ve düşünülmesi gereken yer ailedir. Aile bireylerinin birer kul olarak bizde hakları olduğunu unutmayalım" dedi.


İSLAMDA KADIN DÖRT DUVAR ARASINDA DEĞİL


Yazar Melahat Ürkmez de, "İslamiyet'te olmayan kural ve kaideler İslamiyet'te varmış gibi bize öğretilip uygulattırıldı. Peygamberimiz eşlerini hem savaşa hem de bayrama götürüyordu. İslamiyet'te kadını dört duvar arasına kapatmak yok. Arap, Acem kültüründeki harem kültürü gelip yerleşmiş bizim kültürümüze. Dinimizi ehil insanlardan öğrenmemiz gerektiği bir kez daha ortaya çıkıyor" diye konuştu. Özel Gençlik İlköğretim Okulu ise, Beyaz Salonda düzenlediği program ile Kutlu Doğum Haftası'nı kutladı. Programda, Türkçe ve İngilizce ezgiler ilgiyle izlenilirken, Tebük Seferi sırasında yaşanılan ibretlik olaylar da öğrenciler tarafından tiyatro gösterisiyle sunuldu. Program daha sonra, Peygamber Efendimiz'e yazılmış şiirlerin izleyenlere aktarılmasıyla son buldu.





15 yıl önce