|

İstanbul'un o ilçesinin yüzde 60'ı çürük

Binaların yüzde 23'ü ağır, yüzde 26'sı orta, yüzde 12'si de hafif hasarlı çıkınca Bakırköy Belediye Başkanı Kerimoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'la kentsel dönüşüm için görüştü.

Akşam
00:00 - 31/05/2014 Cumartesi
Güncelleme: 13:44 - 31/05/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
İstanbul'un o ilçesinin yüzde 60'ı çürük
İstanbul'un o ilçesinin yüzde 60'ı çürük

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ilçedeki binaların yüzde 60'ının çürük olduğunu, 30-40 yıllık binaların acil bir şekilde yıkılıp yeniden yapılması gerektiğini söyledi. Kentsel dönüşüm için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'la görüşmeler yaptığını söyleyen Kerimoğlu, dönüşüme Osmaniye Mahallesi'ndeki binalardan başlayacaklarını belirtti.

Kuzey Ege'de son günlerde meydana gelen depremler olası İstanbul depremini tekrar gündeme getirdi. Olası büyük depremden en etkilenecek ilçelerden biri olan Bakırköy'deki binaların hasar raporu korkuttu. İTÜ ve Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) görevlileri, Bakırköy'deki incelemelerinin ardından binaların yüzde 23'ünün ağır hasarlı, yüzde 26'sının orta hasarlı, yüzde 12'sinin de hafif hasarlı olduğu yönünde rapor hazırladı. 30 Mart'ta Bakırköy Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Bülent Kerimoğlu önceliği kentsel dönüşüme vereceklerini söyledi.

DEPREMİN SİYASETİ OLMAZ

İBB Başkanı Topbaş'la kensel dönüşüm çalışmaları için temasa geçtiğini söyleyen Kerimoğlu şöyle devam etti: ''Ülkemiz deprem kuşağında yer alıyor. Deprem her an olabilir. Önemli olan en az hasarla atlatmak. Bunun için de sağlam binalar yapmamız gerekiyor. Bakırköy'ün bazı mahallelerinin hali içler acısı. Çürük binaların yıkılıp yeniden yapılması gerekiyor. Depremin siyaseti olmaz. İnsanların sağlıklı bir kentte yaşamaları için ortak projeler üretmemiz gerekiyor. Hazırladığımız projeleri hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na hem de İBB Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a sunacağız. Önceliğimiz kentsel dönüşüm olacak.''

10 yıl önce