|

Kastamonu hayvan pazarı büyütülecek

İl Genel Meclisi Başkanı Erdal Başesgioğlu, Kastamonu'ya haftalık 2 bin 500 büyükbaş hayvanın satılmak için geldiğini söyledi. Bunların ile getirisinin ortalama 2 bin TL'den 4-5 milyon arasında değiştiğini belirten Başesgioğlu "Kastamonuhayvan pazarını büyüteceğiz" dedi.

Aa
00:00 - 14/05/2009 Perşembe
Güncelleme: 16:44 - 14/05/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Kastamonu hayvan pazarı büyütülecek
Kastamonu hayvan pazarı büyütülecek

Kastamonu İl Genel Meclisi Başkanı Erdal Başesgioğlu, Kastamonu'daki canlı hayvan pazarının Afyon'dan sonra ikinci büyük pazar olduğunu belirterek, "Buraya haftalık 2 bin 500 büyükbaş hayvan satılmakiçin geliyor. Ortalama 2 bin TL'den 4-5 milyon haftalık getirisi var. Kastamonuhayvan pazarını büyüteceğiz" dedi.

Başesgioğlu, basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda çalışmalarıve projeleri hakkında bilgi verdi. Hayvan pazarı konusunda İl Özel İdaresi'ninçalışma yaptığını anlatan Erdal Başesgioğlu, şunları kaydetti:"Kastamonu'daki canlı hayvan pazarı Afyon'dan sonra ikinci büyük Pazar.Buraya haftalık 2 bin 500 büyükbaş hayvan satılmak için geliyor. Ortalama 2 binTL'den 4-5 milyon TL haftalık getirisi var. Kastamonu merkez için çok önemli bir girdi olarak düşünüyoruz. Yer konusu şurası burası olmuş önemli değil. Ama bizim bu konuda hızlı çalışma yaparak bir an evvel sonuçlandırmalıyız. Kastamonu Borsası, Hayvan Pazarı'nın yerini İl Özel İdaresinin çalışmayapıp kendilerine devredilmesini istiyor."


SABİT GELİRLE ÇOK İŞLER YAPILIR

Başesgioğlu daha sora şunları söyledi: "Bana göre İl Özel İdaresi yaparsa,kendisi kullanmalı. Çünkü önümüzdeki yıllarda idare olarak büyük paylar alamayabiliriz. Ancak hayvan pazarı ve yeni yapılacak iş merkezindeki 100-200 bin aylık sabit gelirimiz olsa Kastamonu'da hangi hizmetler yapılmaz. Yer sıkıntısı giderilirse önemli bir canlı hayvan pazarı ve içinde mezbahane, etkesim tesisleri olan entegreye sahip olabiliriz. Biz büyük bir proje için çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Bu arada İl Genel meclisine seçildikten sonra yaptıkları ilk işin 14 olankomisyon sayısını 8'e düşürmek olduğunu belirten Başesgioğlu, komisyonları şöyle sıraladı:"Plan ve Bütçe, İmar ve Bayındırlık, Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler,Çevre ve Sağlık, Köylere Yönelik Hizmetler, Ormanı Koruma ve Erozyonu Önleme,Araştırma-Geliştirme

15 yıl önce