|

Kaymakamlık binası sorununa Bakan Aydın el attı

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Buca Kaymakamlığı binası için girişimde bulunulan eski Sağlık Meslek Lisesi binasının tahsis edilmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu ile görüşeceğini söyledi.

Yeni Şafak
00:00 - 17/08/2008 Pazar
Güncelleme: 16:42 - 17/08/2008 Pazar
Yeni Şafak
Kaymakamlık binası sorununa Bakan Aydın el attı
Kaymakamlık binası sorununa Bakan Aydın el attı

AK Parti Buca İlçe Başkanı Beytullah Selman ile birlikte Buca Kaymakamı Mehmet Taşdöğen'i ziyaret eden Bakan Mehmet Aydın, konuyla ilgili bir dosyayı Taşdöğen'den alarak konuyla ilgileneceğini belirtti.

Ziyarette Kaymakamlık binası sorununu dile getiren Beytullah Selman, Kaymakamlığın merkeze uzak olması ve ulaşım sorunu yaşanması nedeniyle vatandaşların gelemediğini belirterek, "Kaymakamlık binası, eski bir oku binası. Fiziki olarak Kaymakamlık birimlerine cevap veremiyor. Tarihi eski Sağlık Meslek Lisesi, 26 dönüm arazi içerisinde 3 binadan oluşuyor. Binaların tadilatını Buca Belediye Başkanımız yapacak. Taşınma gerçekleşirse, vatandaşlarımız da daha rahat bir şekilde Kaymakamlığımıza ulaşabilecekler" diye konuştu.

Bakan Aydın'a çalışmaları hakkında bilgi veren Kaymakam Mehmet Taşdöğen, özellikle yaygın eğitimde büyük başarılar elde ettiklerini belirterek şöyle konuştu: "Halk Eğitim Merkezimiz aracılığıyla verdiğimiz eğitimlerde 16 bin kişiye sertifika verdik. Makine operatörlüğünden bilgisayar kursuna kadar her türlü kursu veriyoruz. Manisa'dan bile kursa gelenler oluyor. 16 mahallemize kurs evleri açtık. Halk Eğitim Merkezi'ne gelemeyen vatandaşlarımıza okuma yazma, anne çocuk eğitimleri veriyoruz. Sivil Toplum Kuruluşlarımız, Halk Eğitim Merkezimizin çalışmalarına büyük destek sağlıyorlar."


16 yıl önce