|

Mevlana hoşgörüsünü 'Kapı' figürüyle simgeliyor

Antalya'nın Kemer ilçesinde faaliyet gösteren Özel Güven İlköğretim Okulu öğrencisi Yunus Emre Ercan'ın hazırladığı 'Hoşgörü Kapısı' adlı proje 2007 Uluslararası Mevlana'nın İzinde Barış ve Hoşgörü Olimpiyatı'na (MEVİPO) kabul edildi.

Cihan
00:00 - 27/04/2007 Cuma
Güncelleme: 17:25 - 27/04/2007 Cuma
Yeni Şafak
Mevlana hoşgörüsünü 'Kapı' figürüyle simgeliyor
Mevlana hoşgörüsünü 'Kapı' figürüyle simgeliyor

6. sınıf öğrencisi Yunus Emre Ercan'ın hazırladığı proje alanında ilk 20'ye girerek finalist projelerden oldu. Kemer'den MEVİPO için yaklaşık 4 bin proje başvurduğu, bunlar arasından finale kalan 20'sinin 28-29 Nisan tarihlerinde Konya'da görücüye çıkacak. Özel Güven İlköğretim Okulu Görsel Sanatlar ve Teknoloji Tasarım dersi öğretmeni Hanife Gökçe, sene başından beri bu proje için çalıştıklarını belirterek, hedeflerinin finallerde en iyi dereceyi yapmak olduğunu söyledi.

Mevlana'nın 'Ne olursan ol yine gel' sözünden hareketle hazırlanan proje, Mevlana hoşgörüsünü 'Kapı' figürüyle simgeliyor. Güven İlköğretim Okulu Müdürü Muhammed Tekin, projenin barış ve hoşgörüye katkı sağlamak için hazırlandığını ifade ederek, "Okul olarak barış ve hoşgörüye biraz olsun katkı sağlayabilirsek ne mutlu bize. Bundan sonrada okul olarak, iddialı projelerimiz devam edecek. Bu sayede öğrencilerimizin ufkunu açmaya çalışıyoruz." diye konuştu. Tekin, görsel sanatlar öğretmeni Hanife Çelik ve projeyi hazırlayan öğrenci Yunus Emre Can'ı da başarılarından dolayı kutladı. Barış ve hoşgörüye katkıda bulunmak için hazırlanan proje 'Enstalâsyon' kategorisinde değerlendirilecek.



17 yıl önce