|

'Mevlana Kalkınma Ajansı öncü olacak'

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Konya ve Karaman bölgesini kapsayan Mevlana Kalkınma Ajansı'nın öncü bir ajans olacağını söyledi. Mevlana Kalkınma Ajansı'nın hızlı bir yapılanmayla 29 uzman ve 6 destek personeliyle çalıştığını ifade eden Yılmaz, "Alt yapı hazırlıkları tamamlandı. Bundan sonraki dönemde Mevlana Kalkınma Ajansı Konya ve Karaman insanına hizmet etmeye başlayacak' dedi.

İsmail Poçan
00:00 - 18/12/2009 Cuma
Güncelleme: 16:40 - 18/12/2009 Cuma
Yeni Şafak
'Mevlana Kalkınma Ajansı öncü olacak'
'Mevlana Kalkınma Ajansı öncü olacak'

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Kültür Park'ta düzenlenen toplu açılışa telekonferans sistemiyle bağlanarak Mevlana Kalkınma Ajansı'nın açılışını yaptı. Mevlana'nın 736. Vuslat Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Konya'ya gelen Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, açılış öncesi Mevlana Kalkınma Ajansı'nda, AK Parti Karaman Milletvekili Lütfü Elvan ve AK Parti Konya Milletvekili Muharrem Candan ile birlikte Genel Sekreter Ahmet Akman ve Kalkınma Kurulu Başkanı Nurettin Bay'dan bilgi aldı. Daha sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, telekonferans yöntemiyle Bakan Yılmaz'a bağlandı. Yılmaz, kurdeleyi keserek Mevlana Kalkınma Ajansı'nın açılışını yaptı. Açılıştan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Konya ve Karaman bölgesini kapsayan Mevlana Kalkınma Ajansı'nın öncü bir ajans olacağını belirten Yılmaz, Mevlana Kalkınma Ajansı'nın hızlı bir yapılanmayla 29 uzman ve 6 destek personeliyle çalıştığını ifade etti. Yılmaz, "Elemanlarımız son derece nitelikli. Dinamik bir kadroyla hizmet verilecek. Ajansımız çalışma programını hazırladı ve bu program Devlet Planlama Teşkilatı tarafından onaylandı. Bu aşamada yatırım dönemi bitti. İşletme dönemine giriyoruz. Alt yapı hazırlıkları tamamlandı. Bundan sonraki dönemde Mevlana Kalkınma Ajansı Konya ve Karaman insanına hizmet etmeye başlayacak' dedi.


KONYA VE KARAMAN KAYNAŞACAK

Mevlana Kalkınma Ajansı'nın Konya ve Karaman'ı kaynaştıracağını söyleyen Bakan Yılmaz, bu iki ilde kamu, özel sektör, üniversite ve halkı bir araya getireceğini dile getirdi. KOP içinde yer alan Mavi Tünel Projesi'nin çok hızlı ilerlediğini ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti: "17 kilometrelik bir tünelde 6 kilometrelik kısmı geçtik. Proje, çok hızlı ilerliyor. Hiçbir ödenek problemimiz yok. Teknik bir sorun olmadığı sürece de böyle devam edecek. Aynı şekilde hızlı tren projemiz de hızla ilerliyor. Teşvik sistemimiz devreye giriyor. Yeni teşvik sisteminde Konya, Karaman bölgesi yine avantajlı konumda. Konya, Karaman bölgesinin çok güzel bir insan potansiyeli var. Çok uyumlu, çok güzel bir alt yapısı var. Kalkınma Ajansı ve üniversiteyle birlikte Konya ve Karaman bölgesinin çok hızlı bir şekilde kalkınacağına inanıyorum. Bu bölge için su konusu çok önemli. Sürdürülebilir bir gelişme yapmamız çok önemli. Uzun vadeli geleceğimizi düşünmemiz lazım. Başka havzalardan su aktarıyoruz ama nihai anlamda yeterli değil. Bu yöremiz, sanayisiyle tarımıyla hizmetleriyle ve giderek bilgi toplumu yönünde atacağı adımlarla Türkiye'nin en güçlü bölgesi olmaya aday." Bakan Yılmaz, daha sonra, Kalkınma Ajansı çalışanlarıyla bir araya geldi.




14 yıl önce