|

Sakarya modern şehirler arasında

Kız Öğrenci Yurdu'nun temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanı Aziz Duran, Sakarya'nın her açıdan geliştiğini söyledi. Duran,' Artık gelişmiş şehirler arasında yerimizi alıyoruz.'dedi.

İsmet Yıldız
00:00 - 24/12/2008 Çarşamba
Güncelleme: 18:08 - 24/12/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
Sakarya modern şehirler arasında
Sakarya modern şehirler arasında

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, Sebat Eğitim İşletmeleri tarafından Yenigün Mahallesi'nde yaptırılan Kız Öğrenci Yurdu'nun temel atma törenine katıldı.

Temel atma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, Sebat Eğitim İşletmeleri Genel Koordinatörü Ömer Özata ve iş adamları katıldı. Törende bir konuşma yapan Başkan Duran, Sakarya'nın her açıdan geliştiğini belirtti. Modern şehirlerde olan yepyeni binaların temellerinin atıldığını ifade eden Duran, Sakarya'nın gelişmesi için var güçleriyle çalıştıklarını vurguladı. Duran, Sakarya'nın da gelişmiş şehirler arasında yerini almaya başladığını söyleyerek, 'Sakarya'da okullaşma oranı da giderek artıyor. Öğrenci yurtlarına olan talepte doğal olarak artıyor. Şu an temelini attığımız kız öğrenci yurdu da, evlatlarımız güvenle kalabileceği, çok güzel bir yurt olacak. Emeği geçenleri kutluyorum" dedi.


KONFORLU BİR YURT OLACAK

Sebat Eğitim İşletmeleri Genel Koordinatörü Ömer Özata ise, 120 kişilik kapasitesi olan yurdun önümüzdeki yıl eğitim öğretim dönemine yetiştirmeyi planladıklarını söyledi. Özata, "Sakarya'da kız öğrenci yurdu konusunda büyük açık var. Özellikle orta ve yüksek öğretim konusunda yurt ihtiyacı çok fazla. Eğitim yurt ile bir bütündür. Bu nedenle öğrencilerin kalacağı yer çok önemli. Şu an temelini atmakta olduğumuz yurt, öğrencilerin her türlü rahatının düşünüldüğü bir yurt olacak. Sakarya'nın en güzel ve en konforlu yurtlarından biri olacak. Şimdiden hayırlı olsun" diye konuştu.


15 yıl önce