|

'Sanatın ve sanatçının yanındayız'

SAÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nin sergi açılışında konuşan Başkan Zeki Toçoğlu, sanatın ve sanatçının her zaman yanında olduklarını söyledi. Başkan Toçoğlu, "Belediye olarak şehrimizin kültür sanat hayatını geliştirmek için çalışıyoruz" dedi.

İsmet Yıldız
00:00 - 18/12/2009 Cuma
Güncelleme: 16:45 - 18/12/2009 Cuma
Yeni Şafak
'Sanatın ve sanatçının yanındayız'
'Sanatın ve sanatçının yanındayız'

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü öğretim elemanları ve öğrencilerinin eserlerinden oluşan 'Dünden Bugüne İzler' isimli sergisi AKM Sergi Salonu'nda, Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla açıldı. Gerçekleştirilen açılışa; Sakarya Valisi Hüseyin Atak, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Adapazarı Kaymakamı Akın Yılmaz, SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Binnaz Toprak, SAÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilgün Bilge, Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Serginin açılışında bir konuşma yapan Sakarya Valisi Hüseyin Atak, sergide emeği geçen herkesi kutladı. Güzel Sanatlar Fakültesi'nin çok önemli eserlere imza attığını ifade eden Vali Atak, “Bu güzel eserleri ortaya çıkarmak hiçte kolay değil. Fakültedeki öğretim üyelerimizi ve öğrencilerimizi kutluyorum” dedi. Vali Hüseyin Atak'tan sonra bir konuşma da Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu yaptı.


TÜRK EL SANATLARININ YERİ BAŞKA

Belediye olarak sanatın her zaman yanında olduklarını ifade eden Başkan Toçoğlu, önemli mesajlar verdi. Geleneksel Türk El Sanatları'nın önemine değinen Başkan Zeki Toçoğlu, “Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültemizin bu güzel sergisinde sizlerle birlikte olmaktan çok mutluluk duydum. Burada gerçekten çok güzel eserler var. Emeği geçenleri ben de kutluyorum. Sanatsal faaliyetlerin, belediye olarak her zaman yanındayız. Sanatın, sanatçının bu ülke için ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Özellikle Türk El Sanatları'nın biz de yeri çok farklıdır. Bu güzel eserlere imza atanları canı gönülden kutluyorum” diye konuştu.

Gerçekleştirilen açılışta bir konuşma da Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilgün Bilge yaptı. Katılımcılara teşekkür eden Nilgün Bilge, “Başta sayın valimiz olmak üzere bütün katılımcılara bizi yalnız bırakmadıkları için şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca bize büyük destek olan Büyükşehir Belediyesi'ne ve başkanımız Zeki Toçoğlu'na da çok teşekkür ediyorum” dedi. Sergi açılışından sonra Sakarya Valisi Hüseyin Atak, Başkan Zeki Toçoğlu ve beraberindekiler sergiyi gezdi.


14 yıl önce