|

Söke Belediyesi'ne e-Devlet Oskarı

TÜSİAD ve Türkiye Bilişim Vakfı tarafından organize edilen e-TR Yarışmasının finali Çankaya Köşkü'nde yapıldı. Söke Belediyesi “Kamudan Vatandaşa e-Hizmetler Kategorisi”nde Akıllı Kent Otomasyon Sistemi (AKOS) projesi ile e-Devlet Oscarı olarak da adlandırılan hizmet ödülüne layık görüldü.

İha
00:00 - 14/01/2010 Perşembe
Güncelleme: 17:31 - 14/01/2010 Perşembe
Yeni Şafak
Söke Belediyesi'ne e-Devlet Oskarı
Söke Belediyesi'ne e-Devlet Oskarı

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) tarafından düzenlenen “7. E-Türkiye (e-TR) Ödüllerinin” yıldızı Söke Belediyesi oldu. “Kamudan Vatandaşa e-Hizmetler Kategorisi”nde Akıllı Kent Otomasyon Sistemi (AKOS) projesi ile e-Devlet Oscarı olarak da adlandırılan hizmet ödülüne layık görüldü.

Bu yıl 7.'si düzenlenen ve Türk Sanayicileri ile İşadamları Derneği (TÜSİAD) ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) tarafından organize edilen e-TR Yarışmasının finali Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanlığı makamında gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı başta olmak üzere çok sayıda davetlinin katıldığı ödül törenine Söke'den Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna, AKOS Projesi yürütücüleri Burak Özdemir, Mine Dinç ve Mehmet Zeylan katıldı.


GURUR VEREN BİR ÖDÜL

“Kamudan Vatandaşa e-Hizmetler Kategorisinde” Akıllı Kent Otomasyon Sistemi (AKOS) projesi ile e-Devlet Oscarı olarak da adlandırılan hizmet ödülünü alan Söke Belediyesi büyük ödülün yanında özel başarı ödülü ve jüri özel ödüllerine da layık görüldü. Ödülleri Cumhurbaşkanı Abdullah Gül takdim ederken; Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi ödülleri halk adına alan isim oldu. Özekmekçi; “Finalistlere bakıldığında Söke Belediyesi proje üretebilen sayılı belediyeden biri. Türkiye genelinden katılımların olduğu yarışma Söke Belediyesi'nin kimlerle yarıştığını görmek açısından da çok önemli. Cumhurbaşkanlığı makamından ödül alarak dönmek bizim için ve tüm Söke için gurur verici. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza başta olmak üzere bizi bu ödüllere layık görenlere teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.


İŞTE e-TR ÖDÜLLERİNİN SAHİPLERİ

e-Belediyecilik teşvik ödülü: Şahinbey Belediyesi; e-Belediyecilik özel başarı ödülü: Bayrampaşa Belediyesi (e-istihdam), Etimesgut Belediyesi (e-Hatırlat), AKOS (Akıllı Kent Otomasyon Sistemi) Söke Belediyesi; e-Belediyecilik özel başarı ödülü: AKOS (Akıllı Kent Otomasyon Sistemi) ile Söke Belediyesi.Kamudan Kamuya e-TR ödülü: Sosyal yardım bilgi sistemi ile Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü; Kamudan iş dünyasına e-TR ödülü: Güm-Kart ile Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü Gümrük Müsteşarlığı; Kamudan Vatandaşa e-TR Ödülü: AKOS (Akıllı Kent Otomasyon Sistemi) Söke Belediyesi.



14 yıl önce