|

Tokat'ın yüzü değişiyor

Tokat'ta yapılan Topçam Şenlikleri kapsamında, Belediye Başkanı Adnan Çiçek, açılış ve temel atma törenleri hakkında basın toplantısı düzenledi.

Mustafa Bayraktutar
00:00 - 17/08/2008 Sunday
Güncelleme: 16:51 - 17/08/2008 Sunday
Yeni Şafak
Tokat'ın yüzü değişiyor
Tokat'ın yüzü değişiyor

Başkan Çiçek, yaptığı açıklamada iki yıldır Tokat Valiliği ile birlikte düzenlenen Topçan Şenlikleri'nin Dudayev Parkı'nda sünnet şöleni ile başlayacağını belirterek, 'Şenlik Programı, park açılışları, doğalgaz aboneliği merkez açılışı, Topçam yol koşusu, bisiklet yarışı ve halk oyunları ekibinin gösterisi Cumhuriyet Meydanı'nda ünlü Sanatçılar Songül Karlı ile Davut Güloğlu sahne alacak' dedi.

Göreve geldiklerinden beri birçok hizmeti gerçekleştirdiklerini vurgulayan Belediye Başkanı Adnan Çiçek, yakında sebze halinin biteceğini söyledi. Başkan Çiçek, açıklamalarına şöyle devam etti: «TOKİ Köprüsü, Turgut Özal, Vali Recep Yazıcıoğlu, Atatürk Köprüsü'ne ilave köprü, Vali Erdoğan Gürbüz Parkı, Behzat Bulvarı 3. etap kısmı,ş TOKİ 2. ve 3. etap konutlarının açılışını yapacağız. Yine ekim ayında şehrimize doğalgaz verilmesi ile ilgili bir açılış yapacağız.


Sebze Hal'i tamamlanıyor

Sebze Hali açılış için asfalt hazırlık ve diğer çalışmaların sürdüğünü belirten Başkan Çiçek, belediye tarafından çalışmalarıdevam eden yeni sebze halinde asfalt ve yağmur suyu hattı ile ızgara çalışmalarının yapıldığını söyledi. Başkan Çiçek, diğer çalışmalar hakkında da şöyle konuştu: «Tokat-Turhal-Zile ve Pazar Belediyeliri Katı Atık Yönetim Birliği tarafından yaptığımız çalışmalarda ihale sürecine kadar geldik. Yaklaşık 300 dönümlük bir alanın kamulaştırmasını yaptık. Hazineye ait 350 dönümlük yer daha vardı, hazineden istedik. Sözkonusu alanda bu dört belediye tarafından ve benim birlik başkanlığımda yürütülecek olan Katı Atık Değerlendirme Tesisi'nin proje çalışmalarını bitirdik. İhalesini yaptık, şu anda değerlendirme aşamasındayız».


Yeşilırmak ve Gümenek'teki çalışmalar

Belediye olarak çevre konusunda Yeşilırmak ve Gümenek bölgesindeki çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Başkan Çiçek, «Gümenek bölgesinde hafriyat çalışmalarımız var. Rekreasyon yönünde Gümenek bölgemizin en güzel mesire alanı olma yönünde gayretlerimiz sürüyor. TOKİ ve Kentsel Dönüşümle ilgili olarak vatandaşlarımıza verdiğimiz sözler vardı. TOKİ bölgesinde 1., 2., ve 3. etap çalışmalarımız bitti. Yaklaşık bin 200 konutun teslimi yapıldı. Kentsel Dönüşüm'le ilgili çok önemli bir aşamaya gelindi. Bu bölgedeki insanlarımızın taahhütlerini topluyoruz. Önümüzdeki günl erde son toplantımızı yapacağız. TOKİ ile şu anda protokülümüzü imzaladık.





16 years ago