|

Yıldırım Belediyesi 80 kişiyi iş sahibi yapacak

Yıldırım Belediyesi AB tarafından desteklenen 'Sektörel İşbirliği Ağları ile Sürdürülebilir İstihdam Projesi çerçevesinde vereceği eğitimlerle 80 kursiyeri meslek sahibi yapacak. 7 ay sürecek eğitimlerde günlük 6 euro harçlık verilecek.

Atilla Sağım
00:00 - 24/12/2008 Çarşamba
Güncelleme: 18:09 - 24/12/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
Yıldırım Belediyesi 80 kişiyi iş sahibi yapacak
Yıldırım Belediyesi 80 kişiyi iş sahibi yapacak

Bursa Yıldırım Belediyesi ilçede yaşayan ve dezavantajlı grup içerisinde yer alan 80 kadın ve genci rehabilite ederek topluma kazandırmayı hedefliyor. AB tarafından desteklenen 'Sektörel İşbirliği Ağları ile Sürdürülebilir İstihdam Projesi ile; ilçedeki iş ve eğitim atölyelerinde tekstil konfeksiyon büro yönetimi ve sekreterlik, bilgisayarlı muhasebe ile dış ticaret işlemleri hakkında mesleki eğitim verilerek kursiyerlerin işgücü piyasasına entegrasyonu sağlanacak.

7 ay verilecek eğitimler süresince 80 kursiyere günlük 6 euro harçlık verilecek. Toplam 195 bin 337 bin avro olan projenin 175 bin 800 avroluk kısmını AB finanse edecek. Uludağ Üniversitesi, İşkur, BESOB ve BSMMMO'nun katkı sağladığı projenin tanıtımı Molla Yegan Kültür Merkezi'nde yapıldı.


AB DESTEĞİNİ EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİYORUZ

Proje hakkında bilgi veren Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, belediye olarak AB kredilerini ve sivil toplum kuruluşlarının desteklerini en iyi şekilde değerlendirdiklerini belirtti. Bu proje ile birçok insanı meslek sahibi yapacaklarını ifade eden Keskin, "Bugüne kadar AB ile birçok proje ortaklığını gerçekleştirdik. İstihdam dışında kalan genç ve kadınlarımızı istihdama yönlendireceğiz. 20 lise, 20 üniversite mezunu, 20 kadın ve 20 de engelli olmak üzere 80 kişiyi meslek sahibi yapmak istiyoruz. Eğitimler Uludağ Üniversitesi tarafından verilecek. BESOB ve İşkur da bu mezunlarımıza iş imkanı sağlayacaklar" dedi.

BESOB Başkanı Arif Tak ise Yıldırım Belediyesi'nin eğitime çok önem verdiğini kaydederek, oda olarak bu tür organizasyonlara destek vereceklerini belirtti.

İşkur İl Müdürü Kasım Tilki de projelerin ihtiyaç duyulan sektörlere yönelik eleman yetiştirmeye uygun olduğunu kaydederek, istihdam sağlama sözü verdi.


15 yıl önce