|

'2023''e Davutoğlu''nun liderliğinde koşacağız'

Konya Sanayi Odası Başkanı Kütükcü, Türkiye''nin önümüzdeki günlerde göstereceği performansla uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarını bir kez daha yanıltacağını ifade etti. Kütükcü, Davutoğlu''nun Başbakanlığı için de, ''Türkiye, 2023 hedeflerine bir Konyalının liderliğinde koşacak. Hiçbir karşılık beklemeden, hasbi çalışan bir Anadolu insanının o muhteşem vakarlığı, tüm dünyaya bir kez daha ilan edilecek'' değerlendirmesinde bulundu.

Yeni Şafak
00:00 - 30/08/2014 Cumartesi
Güncelleme: 10:45 - 30/08/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
'2023''e Davutoğlu''nun liderliğinde koşacağız'
'2023''e Davutoğlu''nun liderliğinde koşacağız'

Konya Sanayi Odası (KSO) Ağustos ayı meclis toplantısı, meclis üyelerinin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru''nun konuk olduğu meclisin açılışında konuşan KSO Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, ülke gündemini ve ekonomiyi değerlendirdi. Meclis Başkanı Tahir Şahin''in başkanlığında toplanan mecliste ilk olarak söz alan Memiş Kütükcü, Ağustos ayında Türkiye''de ilklerin yaşandığını, milletin kendi Cumhurbaşkanını seçerek Cumhuriyet tarihinde bir ilke imza attığını, ayrıca Konyalı bir ismin, Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu''nun Başbakanlığı'nın da bir milat olacağını ifade etti. Davutoğlu''nun Başbakanlığı'nın Konya''nın sorumluluklarını da artıracağına işaret eden Başkan Kütükcü, ''Türkiye, 2023 hedeflerine, bir Konyalının, Sayın Bakanımızın, Türkiye Cumhuriyeti''nin 26. Başbakanı Sayın Davutoğlu''nun liderliğinde koşacak. Sayın Davutoğlu''nun Başbakanlığı, hiçbir karşılık beklemeden, hasbi çalışan bir Anadolu insanının o muhteşem vakarlığını, tüm dünyaya bir kez daha ilan edecek'' dedi.

FAİZLER DAHA MAKUL SEVİYEYE İNMELİ

Konuşmasında uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch''in Türkiye''de ''politik risklerin kredi derecelendirmede negatif etkide bulunabileceğine'' dair açıklamalarına da değinen Başkan Kütükcü, Türkiye''nin önümüzdeki dönemde göstereceği performansla kredi derecelendirme kuruluşlarını bir kez daha yanıltarak, pozitif yönde ayrışacağının altını çizdi. Başkan Kütükcü, ayrıca yüksek faizin yatırımların önünde bir set gibi durduğunu, faizlerin daha makul bir seviyeye çekilmesinin ekonomide motivasyonu artıracağını ifade etti. KSO meclis üyeleri ile Konya ekonomisindeki gelişmeleri de paylaşan Başkan Kütükcü, Irak''ta yaşananlardan dolayı son iki ayda Konya ihracatının artış hızının yavaşladığını, ancak son gelen bilgilerin bölgede lojistik konusunda bir rahatlamanın yaşanmaya başladığı yönünde olduğunu söyledi.

MERAM''A TİCARİ PROJELER KAZANDIRILACAK

Konya Sanayi Odası''nın Ağustos ayı meclis toplantısına konuk olan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ise çalışmaları ve hedefleri hakkında bilgi verdi. Toru, ''Meram''da sadece yeni yaşam alanları değil, yerel ticareti canlandıracak aktiviteler, projeler de düşünüyoruz'' dedi. Meram''a yeni bir gelişim ivmesi kazandırmak amacıyla projeler ürettiklerini bildiren Toru, bölgede tarım ve hayvancılıkla ilgili bir ihtisas sanayi alanı oluşturmak istediklerini kaydetti. Meram'ın temel probleminin imar, altyapı ve arsa üretme olduğuna vurgu yapan Başkan Toru, "Vatandaşlarımız bizden günün şartlarına uygun yeni yaşam alanları oluşturmamızı talep ediyor. Ancak mevcut imar planları 1967 yılında yapıldığı ve parsel bazı yapılaşmayı öngörüyor" diye konuştu.


10 yıl önce