|

Adım Tiyatro Muş'ta

Muş'un Korkut ilçesinde bulunan Kız YİBO, Adım Tiyatro gurubuna ev sahipliği yaptı. Okul yönetimi ve öğretmenlerin girişimleri sonucu Korkut'a gelen gurup öğrenciler için sahne aldı.

Recai Deniz
00:00 - 14/01/2010 Perşembe
Güncelleme: 17:25 - 14/01/2010 Perşembe
Yeni Şafak
Adım Tiyatro Muş'ta
Adım Tiyatro Muş'ta

Muş'un Korkut ilçesinde bulunan Kız Yatılı Bölge İlköğretim Okulu, Adım Tiyatro Gurubunu ağırladı. Okul yönetiminin gayretleri sonucu ilçeye gelen Adım Tiyatro gurubu ilçede bulunan Kız YİBO'da öğrenciler için sahneye çıktılar. Ünlü tiyatrocu Sinan Bengier ve ekibini ağırlayan Korkut Kız YİBO, bu tür aktiviteler ile okulu daha anlamlı ve zevkli bir hale getirmeyi amaçladı. Öğrencilerin sadece ders ve teneffüs olarak gördüğü okullar fedakâr ve gayretli idareciler tarafından daha da anlamlı hale getiriliyor. Korkut İlçesinde bulunan Kız Yatılı Bölge İlköğretim Okulu idarecileri, Adım Tiyatro gurubunu ilçede bulunan YİBO'da ağırlayarak, öğrencilerin hoş vakit geçirmesini sağlayarak, öğrencileri sanatla buluşturdular. İlk defa Muş'a gelen Adım Tiyatro gurubu ise Korkutlu öğrencilerden bir hayli memnun kaldıklarını ve Muş'u çok sevdiklerini söylediler. Okullarında ilk defa böyle bir etkinlik gerçekleştirildiğini belirten öğrenciler ise, öğretmenlerinin sürekli ders dışında öğrencileri çeşitli aktivitelere yönlendirdiğini ve böylelikle sıkılmaktan kurtulduklarını dile getirdiler. Okul Müdürü Fatih Ekecik ise, okul idarecilerinin ve öğretmenlerin gayreti ile Adım Tiyatro Gurubunun Korkut'a gelmesi için girişimlerde bulunduklarını belirterek, YİBO'da bir gün kalan gurubun, öğrencilere gösteri düzenlediğini ifade etti.


ÖĞRENCİLER HALA İNANAMIYOR

Adım tiyatro gurubunun kendileri için gösteri yaptığına hala inanamadıklarını belirten Öğrenciler, “Öğretmenlerimizin sayesinde hoş vakit geçirdik. Sanatsal alanda bir şeyler öğrenmeye çalıştık. Adım tiyatro gurubu bizim için sahne aldı. Gerçekten artık kalıplaşmış çevremizin dışına çıkmaya başladık. Bundan başta okul idarecilerimizin ve öğretmenlerimizin çok emekleri var. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz” dediler.

14 yıl önce