|

Akçakoca'da tarih yeniden canlanıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Süleyman Paşa Hamamı, Sırrıpaşa Konağı, Yeşil Konak ve Kapanca Sokak'ta incelemelerde bulundu. Başkanlar, çalışmaların tamamlanmasıyla Akçakoca Mahallesi'nde yeni bir yaşam alanı oluşacağını söyledi.

Yeni Şafak
00:00 - 2/05/2012 Çarşamba
Güncelleme: 17:25 - 2/05/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Akçakoca'da tarih yeniden canlanıyor
Akçakoca'da tarih yeniden canlanıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Akçakoca Mahallesi'nde Büyükşehir ile İzmit Belediyesi'nin devam eden yenileme çalışmalarını yerinde inceledi. Büyükşehir Belediyesi Tarihi Mekânlar ve Kent Estetiği Şube Müdürü Volkan Şenel'in eşlik ettiği incelemelerde Başkanlar Karaosmanoğlu ile Doğan, sırasıyla Süleyman Paşa Hamamı, Akçakoca Dere Camii, Sırrıpaşa Konağı, Yeşil Konak ile Kapanca Sokak'taki çalışmaları dolaştı.

ULUGÜN İLE ÇAĞLARKAYA'YA TEBRİK

Tarihi Süleyman Paşa Hamamı'ndan başlayan yenileme incelemelerinde Başkanlar Karaosmanoğlu ile Doğan, aynı yerde bulunan eski bir evi alarak restore eden ve üç katlı bir iş yeri haline getiren Yavuz Ulugün ile Cemil Çağlarkaya'yı da ziyaret etti. Aslına sadık kalınarak yapılan restorasyonla hayata geçirilen mekânı örnek gösteren Başkanlar Karaosmanoğlu ile Doğan, tüm iş adamlarına çağrıda bulunarak, İzmit'in tarihe sahip çıkmalarını istedi.


İŞ ADAMLARINA ÇAĞRI

Başkan Karaosmanoğlu, iş adamları Ulugün ile Çağlarkaya'yı tebrik ederken, Doğan da sanayi odası ve ticaret odası ile iş adamlarından tarihi yapıların restorasyonunda duyarlı olmalarını beklediğini söyledi. Başkanlar Karaosmanoğlu ile Doğan, daha sonra incelemelerine Büyükşehir tarafından restore edilen Sırrıpaşa Konağı ile İzmit Belediyesi'nin yenileme çalışmalarını sürdürdüğü Akçakoca Dere Camii, Yeşil Konak ve Kapanca Sokak ile devam etti.


İZMİT'İN TARİHİ DOKUSU KORUNACAK

İzmit Belediyesi'nin Tarih Koridoru projesini de içine alan tarihi yapıların restorasyonuyla ilgili çalışmaları detaylı bir şekilde inceleyen ve yetkililerden geniş bilgi alan Başkanlar Karaosmanoğlu ile Doğan, çalışmaların tamamlanmasının ardından Akçakoca'da yeni bir yaşam alanı oluşacağını söyledi. Kentin en kapsamlı, en geniş ve en hassas yenileme çalışmalarının yürütüldüğü alanda devam eden çalışmalardan duydukları memnuniyeti ifade eden Başkanlar Karaosmanoğlu ile Doğan, İzmit'in tarihi dokusunu korumak konusunda çok hassas davrandıklarını ifade etti.


12 yıl önce