|

Akşehir modern sebze haline kavuşuyor

Belediye Başkanı Mustafa Baloğlu, modern sebze meyve hal binasının ihalesi 2 Ekim 2009 tarihinde yapılacağını söyledi. 2009 sonunda bitirilecek projede, 16 adet hal dükkanı, bir soğuk hava deposu, 6 peron ve dükkanlar bulunacak.

Cihan
00:00 - 5/09/2009 Cumartesi
Güncelleme: 17:11 - 5/09/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
Akşehir modern sebze haline kavuşuyor
Akşehir modern sebze haline kavuşuyor

Konya'nın Akşehir ilçesinde belediye tarafından yaptırılacak modern sebze meyve hal binasının ihalesi 2 Ekim 2009 tarihinde yapılacak. Yıl sonuna kadar tamamlanması planlanan projede; 16 adet hal dükkanı, bir soğuk hava deposu, köy otobüsleri için yolcu bekleme salonu, idari hizmet binası, restoran, 18 adet küçük satış dükkanı ve 6 adet peron bulunacak. Akşehir modern bir hal binasına ve köy garajına kavuşuyor. İstasyon Mahallesi Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerinde boş bir alana yapılması düşünülen hal binasının 4 bin 606 metrekarelik kapalı kullanım alanı olacak. Projede hal binası için 16 dükkan ve bir de 205 metrekarelik soğuk hava deposu bulunacak. İdari hizmet binası, restoran ve büfenin de yer alacağı tesiste köy otobüsleri için yolcu bekleme salonu ve 6 otobüs peronu olacak. Ayrıca komplekse 18 adet çok amaçlı küçük satış dükkanları yapılacak.


YIL SONUNA BİTİRİLECEK

Akşehir Belediye Başkanı Mustafa Baloğlu, ilçe halkının yaşam standartlarını yükseltmek için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Hal binasını yıl sonuna kadar tamamlayacaklarını söyleyen Mustafa Baloğlu, "Hal Binası-Köy Garajı projemiz kapsamında hem meyve sebze işi yapan komisyoncularımız modern bir komplekse kavuşacak hem de köylerimizden Akşehir'e gelen hemşerilerimiz her türlü donanımı ve alt yapısı bulunan bir garaja kavuşacak. Akşehir bu kompleks sayesinde modern ve çağdaş yaşama rotasındaki yolunda hızla ilerlemeye devam edecektir" dedi.

15 yıl önce