|

Alman rektörlerden Akdeniz Üniversitesi'ne yakın temas

Almanya'daki üniversitelerin rektörleri ve rektör yardımcıları, Türk eğitim sistemini tanımak amacıyla Akdeniz Üniversitesi'ni ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, "Son günlerde yaptığımız operasyonlar bizi gözde üniversitelerden biri yaptı. Erasmus programı çerçevesinde Almanya ile yakın ilişki içindeyiz" dedi.

İha
00:00 - 4/05/2012 Cuma
Güncelleme: 17:45 - 4/05/2012 Cuma
Yeni Şafak
Alman rektörlerden Akdeniz Üniversitesi'ne yakın t
Alman rektörlerden Akdeniz Üniversitesi'ne yakın t

Almanya üniversiteleri rektörleri ve rektör yardımcıları Akdeniz Üniversitesi'ne ziyarette bulundu. Türk eğitim sistemini tanımak, güncel gelişmeler hakkında politika, strateji, organizasyon ve yönetim alanları hakkında fikir alışverişinde bulunmak için Türkiye'de bulunan Alman heyeti, Akdeniz Üniversitesi Rektörlük Senato Salonu'nda ağırlayan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, üniversitenin eğitim sistemi ve başarıları hakkında bilgiler verdi. Rektör Kurtcephe, 'Almanya ve Türkiye arasındaki ilişkiler köklü bir geçmişe sahip. Bu iki millet tarih içinde kader birliği yapmıştır. 19. YY'da başlayan bu birliktelik günümüzde de devam etmektedir. Alman ulusu Avrupa'daki dostlarımızın başında geliyor. Bu dostlarımızı üniversitemizde görmek bizi çok mutlu etti' dedi.


İLKLERİN ÜNİVERSİTESİ

Akdeniz Üniversitesi'nin 1982 yılında kurulan genç bir üniversite olduğunu aktaran Rektör Kurtcephe şunları söyledi:

'Türkiye'nin akademik kurumları içinde başarıları ile tanınan kurumlarından birisi haline geldik. Organ nakli alanında yaptığımız başarılar insanlık tarihi açısından büyük önem taşıyor. Dünyanın ilk kadavradan rahim naklini biz gerçekleştirdik. Türkiye'nin ilk çift kol naklini ve Türkiye'nin ilk yüz naklini biz yaptık. Bu başarılar bizi Türkiye'nin gözde üniversitelerinden biri yaptığı gibi dünyanın gözde üniversitelerinden biri de yaptı. Birçok ülke ile ortak çalışmalar yapıyoruz. Bu ülkelerin başında Almanya geliyor. Erasmus programı çerçevesinde Almanya ile yakın ilişki içindeyiz. 2004'ten bu güne 48 öğretim üyemiz Alman kurumlarında ders vermek için görevlendirildi. 232 öğrencimiz Erasmus Programı kapsamında Alman üniversitelerinde eğitim aldılar. Bu süre zarfında 65 Alman öğrenci de bizim Üniversitemizde eğitim gördü. Eminim ki gelecekte bu ortak çalışmalar daha da artacaktır.'


'TIP ALANINDAKİ BAŞARILARINIZDAN ÇOK ETKİLENDİK'

Alman Heyet adına konuşan Alman Akademik Değişim Servisi (DAAD) Kuzey Yarımküre Bölümü Başkanı Dr. Anette Julius ise, 1 haftadır Türkiye'de olduklarını ve süreçte Türk üniversitelerini ziyaret ettiklerini söyledi. Türk üniversitelerindeki dinamizme hayran kaldıklarını belirten Julius, 'Özellikle tıp alanındaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Akdeniz Üniversitesi'nin de tıp alanındaki başarılarından çok etkilendik. Sizleri bu konuda tebrik ediyoruz' dedi.

Alman Heyet daha sonra, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ni ziyaret etti. Akdeniz Üniversitesi Kemoterapi Ünitesini, Fizik Tedavi Ünitesini ve Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü'nü gezen heyet hastane yetkililerinden bilgiler alarak, başarılarından dolayı Akdeniz Üniversitesi çalışanlarını kutladı.


12 yıl önce