|

Alternatif aktiviteler turist sayısını artırıyor

Turizmde "her şey dahil" sistemi yerine doğa ve kültür gezisi aktivitelerinin ön plana çıktığı Trabzon'da turist sayısı geçen yıla oranla yüzde 60 artış gösterdi.

Aa
00:00 - 28/08/2014 Perşembe
Güncelleme: 10:46 - 28/08/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Alternatif aktiviteler turist sayısını artırıyor
Alternatif aktiviteler turist sayısını artırıyor

Turizmde "her şey dahil" sistemi yerine doğa ve kültür gezisi aktivitelerinin ön plana çıktığı Trabzon'da turist sayısı geçen yıla oranla yüzde 60 artış gösterdi. Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, Trabzon'un sahip olduğu kültürel varlıklar ve doğal güzelliğin yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ettiğini, bu ilginin her geçen yıl katlanarak arttığını vurguladı. Kansız, son 2 yılda Trabzon'a özellikle Körfez ülkelerinden gelen ziyaretçi sayısında önemli artış olduğunu ifade ederek, "Sürdürülebilir bir turizm anlayışı içerisinde hizmetlerimizi devam ettirdiğimiz, doğamızı ve kültürel varlıklarımızı koruyup zenginleştirdiğimiz ölçüde, bu artışın devam edeceğini biliyoruz" dedi. Bölgeye gelen batılı turist sayısının da önemli olduğunu belirten Kansız, Trabzon'un çok fazla zenginliği bünyesinde barındırdığı için her türlü turisti kendine çeken bir kent olduğunu, turistlerin Sümela Manastırı başta olmak üzere Ayasofya'yı, Uzungöl'ü, tarihi Bakırcılar ve Kunduracılar çarşıları gibi yerleri tercih ettiğini kaydetti.

DOĞA VE KÜLTÜR GEZİLERİ REVAÇTA

Turizm anlamında Trabzon'un çok önemli potansiyele sahip olduğunu belirten Kansız, şöyle devam etti: "Özellikle yerli turistler dağ ve yayla turizmini çok önemsiyor. Trabzon'da yayla turizmi faaliyetleri kapsamında Zigana Yayla Kent, Zitaş Zigana Yayla Tatil Köyü, Kayabaşı, Hıdırnebi, Sultan Murat Yaylası, Limon Suyu Yaylası turizme hizmet veren yaylalarımız olarak belirlenmiştir. Trabzon'un tanıtımını yaparken, yeşiliyle, doğasıyla, dağıyla, yaylasıyla, deniziyle tarihi eserleriyle, kültür varlıklarıyla ve turistik tesisleriyle şehrimizin gezilmesi, görülmesi gereken yer olduğunu anlatıyoruz." Kansız, "her şey dahil" sisteminin tatilde görülebilecek yerleri sınırlandırdığını savunarak, "Ege ve Akdeniz'de beş yıldızlı tatil beldelerinde insanlar genellikle her şey dahil sisteminde şehri pek fazla gezmeden, 5-10 günlük tatilini yapıp oradan dönüyorlar ama Trabzon'a gelen turistler daha çok doğa ve kültür gezilerine önem veriyor. O anlamda da şehrin içindeler, kentin içindeler, vatandaşla iç içeler ve esnafımıza katkı sağlayabilecek şekilde kenti geziyorlar" ifadelerini kullandı.

YERLİ TURİST SAYISI BİR YILDA 370 BİN ARTTI

İsmail Kansız, Trabzon'u 2013 yılının temmuz ayı sonu itibarıyla 606 bin 203 yerli turistin ziyaret ettiğini anlatarak, şunları kaydetti: "İlimize gelen yerli turist sayısı bu yıl temmuz ayı sonunda 976 bin 837 olarak gerçekleşti. Yabancı turist sayısı da 2013 yılı temmuz ayı sonu itibarıyla 169 bin 31 iken bu yılın temmuz ayı sonunda 266 bin 617 oldu. Yüzde 60'lık artış oldu. Bu rakamlar oldukça sevindirici."


10 yıl önce