|

Amasya, Tokat, Çorum ve Samsun ortak çalışıyor

Samsun merkezli kurulan Amasya, Çorum ve Tokat illerini kapsayan Kalkınma Ajansı'nın ilk Kalkınma Kurulu ilk toplantısını yaptı. Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 'Dört il birliktelik sağlayarak, güçlerini birleştirerek, belirlene ortak hedeflere ulaşacaktır' dedi.

İha
00:00 - 23/12/2008 Salı
Güncelleme: 17:23 - 23/12/2008 Salı
Yeni Şafak
Amasya, Tokat, Çorum ve Samsun ortak çalışıyor
Amasya, Tokat, Çorum ve Samsun ortak çalışıyor

Amasya, Tokat, Çorum ve Samsun illerini kapsayan Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu ilk toplantısı gerçekleştirildi. Samsun merkezli kurulan Amasya, Çorum ve Tokat illerini kapsayan Kalkınma Ajansı'nın ilk Kalkınma Kurulu toplantısı DSİ VII. Bölge Müdürlüğü'nde yapıldı. 5449 sayılı Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu, Koordinasyonu Ve Görevleri Hakkındaki Kanuna göre ilk kalkınma kurulu toplantısında gelecek, 2 yıllık dönem için Kalkınma Kurulu Başkan ve Başkan Vekili ile katip üyelerin seçimi gerçekleştirildi.

Toplantının açılışında konuşan ve başkanlık yapan Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, ajansın kurulduğu iller ölçeğinde kalkınmanın önemli bir alanlarını sürdürebilir kılmak, kaynakları verimli kullanmak, illerin ortaklık içerisinde, işbirliği yapmaları gibi çok önemli yapısal amaçları içerdiğini kaydetti. Kalkınma kavramının sosyal, ekonomik, kültürel gibi tanımlanabilir değişik başlıklar altında açıklanabileceğini ifade eden Güzeloğlu, ajansın uygulama alanında benimsenmesi ve süreklilik sağlanması gerektiğini belirtti. Ajansın yerel ölçekte planlama aşamasını içerdiğini dile getiren Güzeloğlu, "Ajans kurulduğu il veya iller ölçeğinde geniş katılım, platformlar sağlayarak, yerelden başlayıp bunu ulusal, evrensele boyuta taşıyacaktır. Birliktelik sağlayarak güçler birleştirilerek belirlenen ortak hedeflere ulaşılacaktır. 4 ilin tarım, turizm, sanayi altyapı gelişimini ortaya koyacağı çalışmalar var. Ortak noktada birleşilerek yerelden kalkınma sağlanacak. Ajans için ayrıca bir bütçe oluşturulmuştur. Ajansımız ortak aklı temsilini oluşturmaktadır" dedi.


OYLAMAYA 90 ÜYE KATILDI

Toplantı maddeleri sırasıyla gündeme alındı. Kalkınma kurulunun en genç iki üyesinin geçici katip olarak belirlenmesinin ardından, ikisi yedek olmak üzere 4 katip üyenin gizli oylama ile seçilmesi, geçici katiplerin yerlerinin seçilen asil katip üyelere bırakması için seçim yapıldı. Ajans üye illerinden gelen en yaşlı birer üyeden teşekkül eden Divan Kurulu Başkanlığı'nın oluşturulması, Kalkınma Ajanslarının Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin 6. Madde hükümlerine göre kalkınma kurulu başkanve başkan vekilinin seçilmesi yönünde 90 üyenin katılımıyla oylama yapıldı.

15 yıl önce