|

Antalya'da taşkınlara son

Antalya'da yapılan Aksu Çayı Islahı taşkınları koruyacak. DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür,"Anlık aşırı ve yoğun yağış alan bölgemizde can ve mal kaybına neden olan taşkınlara ''dur'' demenin zamanı geldi. Yeni projelerimizle de bölgemize hizmet etmeye devam edeceğiz'' dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 1/06/2013 Cumartesi
Güncelleme: 11:37 - 1/06/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Antalya'da taşkınlara son
Antalya'da taşkınlara son

DSİ 13. Bölge Müdürlüğü''nün Antalya''daki taşkın koruma çalışmalarını anlatan Turkay Özgür; ''Su hayattır. Suyun mecrasında akmasını engelleyici yanlış yapılaşmalar ve dereyi daraltıcı yanlış tesisleşme çok büyük kayıp da verdirebilir. Su o zaman can alır, suyun akışına engel olmamak için çalışmalar yapıyoruz. Yılda 3 defa Taşkın Koruma Koordinasyon Kurulu''nu topluyoruz. Aksu Çayı Islahı Antalya'nın önemli bir projesidir. Projenin yapımına başladık. Bu proje Aksu'yu taşkınlardan koruyacak ve Antalya'ya çok büyük hizmet edecek"dedi.Özgür,"Bunun yanı sıra Küçük Aksu Barajı'nın da ihale çalışmalarını yapıyoruz. Bu proje de Aksu Çayı''nın sigortası olacak, taşkını tamamen önleyecek, hem enerji, hem de içme suyu açısından değerlendirilecek bir proje olacak. Gökçeler Barajı''nı bu yıl içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz. Baraj bittiği takdirde Manavgat'ın taşkınla ilgili en ufak bir sıkıntısı kalmayacak. Yani kısacası anlık aşırı ve yoğun yağış alan bölgemizde can ve mal kaybına neden olan taşkınlara ''dur'' demenin zamanı geldi dedik ve gece gündüz çalışarak felaket olarak görünen suyun rahmete dönüşmesi için DSİ olarak ne gerekiyorsa yapıyoruz ve yeni projelerimizle de bölgemize hizmet etmeye devam edeceğiz'' dedi.

NARAS BARAJI TAŞKINLARI ÖNLEYECEK

Antalya Manavgat Naras Barajı''nı inşa eden NVS İnşaat''ın Proje Müdürü Nihat Üstündağ; ''Naras Barajı, Antalya''nın özlemle beklediği bir projedir. Naras Deresi''nde yıllardır yaşanan su baskınları, Manavgat Çayı üzerindeki enerji projelerini de olumsuz yönde etkilemekteydi. Naras Barajı, 20 GWH enerji üretecek, 7 bin 700 hektar alanı sulayacak ve Manavgat''ı taşkınlardan koruyacak olan bir projedir. Dolayısıyla Naras Barajı sayesinde Naras Deresi''nde eskiden olduğu gibi su taşkınları yaşanmayacak. Barajı 2015 yılı sulama mevsimine kadar bitirmeyi hedefliyoruz'' diye konuştu.

GAZİPAŞA''DA İÇME SUYU HASRETİ BİTECEK

Antalya Gazipaşa Gökçeler Barajı''nı inşa eden ICC İnşaat''ın Genel Koordinatörü Cem Karataş, ''Gökçeler Barajı, 103 metre yüksekliğinde, yaklaşık 2 milyon metreküp kaya dolgulu gövde hacmi olan, ön yüzü beton kaplamalı bir barajdır. Baraj; sulama, içme suyu ve enerji amaçlı inşa ediliyor. Ancak esas amacı Gazipaşa ilçesinin içme suyunu karşılamaktır. Gazipaşa halkının büyük bir umutla beklediği proje olan Gökçeler Barajı''nın inşaatı bittikten sonra sulama projesi, içme suyu isale hattı ve HES projesi de inşa edilecektir'' diyerek sözlerini tamamladı.


11 yıl önce