|

Başkan Özhaseki başarılı öğrencileri altınla ödüllendirdi

TÜBİTAK 16. Ulusal Bilim Olimpiyatları ikinci aşama sınavlarında başarılı olan Kılıçaslan Eğitim Kurumları bünyesindeki öğrenciler, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki tarafından altınla ödüllendirildi.

Ahmet Bolat
00:00 - 23/12/2008 Salı
Güncelleme: 17:28 - 23/12/2008 Salı
Yeni Şafak
Başkan Özhaseki başarılı öğrencileri altınla ödüll
Başkan Özhaseki başarılı öğrencileri altınla ödüll

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, TÜBİTAK 16. Ulusal Bilim Olimpiyatları ikinci aşama sınavlarında başarılı olan Kılıçaslan Eğitim Kurumları bünyesindeki öğrencileri altınla ödüllendirdi.

Başkan Mehmet Özhaseki, Kılıçaslan Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Kıranatlı, Genel Müdür Abdulvahap Özer, Özel Kılıçaslan Lisesi Müdürü Murat Tunç ve Özel Yelkenoğlu Lisesi Müdürü Mehmet Maya ile TÜBİTAK 16. Ulusal Bilim Olimpiyatları ikinci aşama sınavlarında başarılı olan öğrenciler Osman Aka, Gökhan Kahraman, Ufuk Altunbulak, Nurefşan Hasçalık'ı makamında kabul etti.

Özhaseki, kabulde yaptığı konuşmada, elde edilen başarının kendilerini gururlandırdığını ifade etti. Ödül alan öğrencileri tek tek tebrik eden Özhaseki, "Bu başarıda en büyük pay kendilerinin. Televizyon gibi, internet gibi vakitlerini boşa geçirtecek uğraşlardan uzak durarak, bazı fedakârlıklara katlanarak bu başarıya eriştiler. Sonrasında takdir edilecekler de öğretmenleri. Onlara yakın ilgi gösterip gayret veren ve de samimi fedakarlıklar yaparak hazırlayan öğretmenleri tebrik ediyorum. Bu tür başarılarının devamını diliyorum." dedi.


KAYSERİ'NİN GURURU OLDULAR

Kılıçaslan Eğitim Kurumları Genel Müdürü Abdulvahap Özer de 16. Ulusal Bilim Olimpiyatları'nda elde edilen derecelerle ilgili bilgiler verdi. Olimpiyatlarda Özel Kılıçaslan Lisesi ve Özel Yelkenoğlu Lisesi öğrencilerinin kendilerini gururlandırdığını ifade eden Özer, "16. sı gerçekleştirilen Ulusal Bilim Olimpiyatları'nda Özel Kılıçaslan Lisesi'nden Osman Aka, bilgisayar dalında 1. oldu, Gökhan Kahraman biyoloji dalında 3.lük elde ederken, Ufuk Altunbulak da bilgisayar dalında mansiyona layık görüldü. Özel Yelkenoğlu Lisesi'nden Nurefşan Hasçalık da biyoloji dalında mansiyon ödülü aldı. Kayseri'de ilk kez böyle bir başarı elde edildi. İç Anadolu Bölgesi'nde de Ankara'nın dışında bir şehir, ilk kez böyle bir başarı yakaladı. Bu başarı da herkesin olduğu kadar sizin de katkınız büyük. Bize gerekli desteği her zaman sağladınız, önümüzü açtınız. Başarıya destek oldunuz. Bu vesile ile tüm okullarımız adına şükranlarımızı sunuyoruz." diye konuştu.



15 yıl önce