|

Başkan Yılmaz'dan Selanik heyetine destek sözü

THY Selanik Temsilciliği ve Lozan Mübadilleri Derneği'nin organizasyonuyla Samsun'a gelen Yunanistan'ın Selanik kenti heyeti Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı ziyaret etti.

Emre Ayaz
00:00 - 1/06/2012 Cuma
Güncelleme: 16:50 - 1/06/2012 Cuma
Yeni Şafak
Başkan Yılmaz'dan Selanik heyetine destek sözü
Başkan Yılmaz'dan Selanik heyetine destek sözü

Selanik Belediyesi Turizm ve Kültür Tanıtımı'ndan sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Spyridon Pengas'ın öncülüğünde turizmciler ve gazetecilerden oluşan 15 kişilik heyet, Samsun- Selanik arasındaki dostluğu, turizmin yanı sıra diğer alanlardaki işbirliği imkânlarını araştırıp geliştirmek için Samsun'a geldi. Samsun Mübadele ve Balkan Türk Kültürü Araştırmaları Derneği Başkanı Salih Meriç ve Başkan Yardımcısı Ergin Koşal'ın da katıldığı ziyarette kısa bir konuşma yapan Pengas, her iki ülkede de birbirine ait ortak kültürel değerler olduğunu söyledi.

Pengas, bu çerçevede arkadaşlık ve dostluk ilişkileri geliştirmek için çaba gösterdiklerini belirterek bu konuda Başkan Yılmaz'dan destek istedi. Başkan Yılmaz da kısa süre önce Yunanistan'ın Kavala şehri ile dostluk ve kardeşlik ilişkileri geliştirdiklerini, bu anlamda dostluk protokolü imzaladıklarını hatırlattı. Başkan Yılmaz konuşmasına şöyle devam etti: "Kavala Belediye Başkanı, Sanayi Ticaret Odası Başkanı ve Yardımcısı benim çok iyi dostlarım. İnanın bu ilişkileri, bu dostlukları neden bugüne kadar ihmal ettik neden geliştirmedik diye kendimi hep suçluyorum. Selanik ve Selanik Belediyesi ile ilgili geliştirmek istediğiniz her türlü birlikte yapılabilecek organizasyona Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak katılmaya ve katkı vermeye hazır olduğumun bilinmesini istiyorum." Konuşmaların ardından Başkan Yılmaz heyet üyelerine çeşitli hediyeler verirken Selanik heyeti de Yılmaz'a Selanik ile ilgili hediyeler taktim etti.

12 yıl önce