|

BOAŞ Grup Batman'ın istihdam kapısı oldu

BOAŞ Grup otelden, nakliyeye, tuğla fabrikasından, benzin istasyonuna kadar birçok alanda yatırım yaparak Batman'da adeta iş bulma kurumu gibi çalışıyor.

Fahri Sarrafoğlu
00:00 - 4/05/2012 Cuma
Güncelleme: 17:26 - 4/05/2012 Cuma
Yeni Şafak
BOAŞ Grup Batman'ın istihdam kapısı oldu
BOAŞ Grup Batman'ın istihdam kapısı oldu

BOAŞ Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve halen Batman MÜSİAD Başkanlığı'na da yürüten Suad Özdemir, 1980 yılında Batman'da Meyan kökü üretimi ve ihracatı ile ile ticari hayatına başlayan şirketin bugün birçok alanda faaliyet gösterdiğini söyledi. Özdemir'in verdiği bilgiye göre kısa sürede büyüyen firma, daha sonraki yıllarda petrol, inşaat ve taahhüt işleri sektöründe yer aldı. Batman'da ilk sanayi yatırımı olan 85 bin adet / gün kapasiteye sahip Kiremit Tuğla fabrikası, 112 oda 165 yatak / Gün Kapasiteli Otel, Mardin, Diyarbakır Şırnak il ve ilçelerinde Trafo servis bakım ve onarım işleri ile enerji sektöründe, de yatırım yapmaya başladı.


300 KİŞİLİK İSTİHDAM HACMİ

Başkan Özdemir, gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi: “BOAŞ Grup, Batman'da THY A Acenteliği, Bölgede adından sıkça söz ettiren AESTE turizm adı altında yurtiçi ve yurt dışı tur organizasyonları düzenleyen turizm şirketi, İstanbul Avrupa yakasında ortak iştirakler, Merkezi Batman'da bulunan tüm petrol transferlerini yapabilen yaklaşık 30 araçlık tanker filosu, Batman merkezde Bozooğulları benzin istasyonu vardır. Yine İstanbul'da arsası alınmış ruhsat aşamasında benzin istasyonu. Bünyesinde Ortaklı şirketler ve Taahhüt işleri haricinde yaklaşık 300 kişilik istihdam hacmine sahip kurumsal bir aile şirketidir.”


FARKLI BİR TUĞLA ÜRETİMİ

Bims ebatlarına yakın, işçilik maliyetlerini düşürecek ve zamandan kazandıracak yeni bir tuğla üzerinde çalıştıklarını dile getiren Özdemir, üretilecek bu yeni tuğlanın Türkiye'de üretilenden çok farklı olacağını belirtti. Özdemir, beton harcı kullanılmadan uygulanacak bir çeşit kilit tuğla üzerinde çalışmaların hızla devam ettiğini dile getirerek seri üretime başlandığında sadece bölge de değil tüm Türkiye'de ses getirecek farklı bir ürün olacağını ifade etti. Suriye'deki karışıklığın bir an önce bitmesini dilediklerini de söyleyen Özdemir, grup olarak ihracatlarının yüzde 20'sini Irak, olmak üzere komşu ülkelere yaptıklarını hatırlattı.


GENÇ BEYİNLERE İHTİYAÇ VAR

Batman'da genç beyinlere ihtiyaç olduğunu kaydeden Özdemir, bu alanda grup olarak da genç beyinlerin önünü açtıklarını kaydetti. Özdemir, mevcut işletmelerinde AR-GE bölümü, enerji ve inşaat grubunda 15 mühendisin görev yaptığını bunların sayısının 2012 yılında giderek artacağını söyledi. Özdemir, Batman'da yetişmiş Batman dışında yatırımları olan Batmanlı işadamlarını da şehre yatırım yapmaya davet ederek Batman'ı hep birlikte marka şehir yapmak için işbirliği içerisinde kolların sıvanmasını istedi. Bölgede işsizliğin azaltılması ile birlikte terörün de biteceğini inandığını kaydeden Özdemir, Batman'ın kısa sürede büyüyeceğini de düşündüğünü dile getirdi.

12 yıl önce