|

Bozcaada kruvaziyer turizmi ile tanışacak

Karanvan Turizm Genel Müdürü Gianluigi Baltazzi, Bozcaada Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlediği bilgilendirme toplantısında, Bozcaada'ya önümüzdeki yıl mayıs ve ekim aylarında 11 sefer düzenleneceği müjdesini verdi. Baltazzi, "Gemiler adanın yaklaşık 1 mil açığında demir atacak. Yolcuların 150 kişilik tender botlarla adaya çıkmaları sağlanacak" dedi.

Aa
00:00 - 20/10/2014 Pazartesi
Güncelleme: 10:19 - 20/10/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Bozcaada kruvaziyer turizmi ile tanışacak
Bozcaada kruvaziyer turizmi ile tanışacak

Karanvan Turizm Genel Müdürü Gianluigi Baltazzi, Bozcaada Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlediği bilgilendirme toplantısında, kruvaziyer turizminin ekonomik getirilerini sayısal verileri ortaya koyarak paylaştı. Ege'yi de içine alan Akdeniz çanağının, toplam kruvaziyer turizmi pastasının yüzde 72'sini oluşturduğunu aktaran Baltazzi, geçen yıl Türkiye'ye bin 700 civarında sefer düzenlendiğini belirtti. Yunanistan ve Türkiye'yi kruvaziyer turizmi alanında karşılaştıran Baltazzi, komşu ülkenin bu sektörden ciddi gelir elde ettiğini, Türkiye'nin de sektörde gelişime açık bir ülke olduğunun altını çizdi. Bozcaada'nın Ege'deki Yunan adalarına yakınlığı ve İstanbul'a geçiş yolu üzerinde bulunması nedeniyle kruvaziyer sektörü için önemli bir noktada olduğunu söyleyen Baltazzi, adaya gelecek yıl mayıs ayından itibaren test amaçlı ziyaretlerin yapılacağını bildirdi.

YOLCU BOTLA KARAYA ÇIKARILACAK

Yolcuların adaya nasıl çıkış yapacağı konusunda katılımcıları aydınlatan Baltazzi, şu bilgileri paylaştı:

"Gemiler adanın yaklaşık 1 mil açığında demir atacaklar. Yolcuların 150 kişilik tender botlarla adaya çıkmaları sağlanacak. Bir seferde binlerce kişinin adaya çıkması söz konusu değil. Zaten bu yolcuların çoğu tur programları dahilinde Troia, Assos ve Gelibolu gibi ören yerlerini ziyaret edecek. Birkaç saatliğine de adada vakit geçirecekler. Bunun adaya ekonomik anlamda büyük katkı sağlamasını bekliyoruz."

Baltazzi, Bozcaada'ya gelecek yıl mayıs ve ekim aylarında 11 sefer düzenleneceğine işaret ederek, bir gemide 400 ila bin 200 yolcunun bulunacağını kaydetti.

'NASIL YAPARIZ DİYE DÜŞÜNMEMİZ GEREKİYOR'

Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz da altyapı konusunda üzerilerine düşen her şeyi yapacaklarını söyledi. Katılımcıların birtakım noktalarda çekincelerini ilettiğine dikkati çeken Yılmaz, "Biz bu işe tamamen karşıyız ya da bu işin tamamen yanındayız diyemeyiz. 'Bu işi nasıl yaparız?' diye düşünmemiz gerekiyor. Kruvaziyerin adaya artılarını ve eksilerini zamanla yaşayıp göreceğiz. Sorunlarımızı karşılıklı olarak konuşup çözmemiz, herkesin yararına olacaktır" diye konuştu.

'KAPASİTE RAPORU ÇIKARILMALI'

Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Yahya Göztepe ise adanın geleceği konusunda oldukça kaygılı olduğunu bildirdi. Bozcaada'nın bakir bir alan olması sebebiyle kruvaziyer sektörünün hedef bölgesi haline geldiğine işaret eden Göztepe, "Bizim turizm anlayışımız yavaş ve sade olmalıdır. Adanın bir an önce kapasite raporunun çıkartılması gerekiyor" dedi.


10 yıl önce