|

Büyükşehir'e Tüketici Oscar'ı ödülü

Tren seferlerinin durdurulmasının ardından yolcuların mağdur olmaması için Tuzlaya otobüs seferleri düzenleyen Kocaeli Büyükşehir, Tüketiciye Saygı Ödülü'ne layık görüldü.

Yeni Şafak
00:00 - 4/05/2012 Cuma
Güncelleme: 12:22 - 4/05/2012 Cuma
Yeni Şafak
Büyükşehir'e Tüketici Oscar'ı ödülü
Büyükşehir'e Tüketici Oscar'ı ödülü

Tüketiciler Birliği tarafından bu yıl 12. kez verilen Tüketiciye Saygı Ödülleri sahiplerini buldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Yüksek Hızlı Tren Projesi sebebiyle İzmit-İstanbul arası tren seferlerinin durdurulması kararı ile yolcuların mağdur olmaması için 200 hat kodu ile Derbent-Tuzla arası belediye otobüsü tahsis etmesi de Tüketiciye Saygı Özel Ödülü'ne layık görüldü. Sivil toplum tarafından verilen tek ve en önemli tüketici ödülü olup geleneksel bir nitelik kazanan Tüketiciye Saygı Ödülleri'nde Büyükşehir Belediyesi de ödüle layık görüldü. Tüketici Oscarları olarak bilinen ödül, YHT Projesi'nin yapımı nedeni ile İstanbul seferlerinin durdurulmasıyla Belediye otobüsü tahsis ederek yolcuların Derbent-Tuzla arasına ulaşımını sağlaması nedeniyle verildi.


HİZMETTE SINIRI YOK

Büyükşehir Belediyesi'nin bu hizmeti, kendi mecburi görevi olmamasına rağmen amacının hizmette sınırın olmadığı olgusunu göstermesi sebebiyle takdir aldı. Ödülü Büyükşehir Belediyesi Kara Ulaşım Şube Müdürü Salih Kumbar aldı. Büyükşehir Belediyesi dışında birçok önemli kurum ve kuruluş da ödüle layık görüldü. Tüketici Penceresi köşesindeki tüketici haklarına duyarlı habercilik anlayışı ve hak arama bilinci oluşturulması konusundaki yayınları nedeniyle 'Yeni Şafak Gazetesi', Tüketici mağduriyetlerini mizah yoluyla anlatan duyarlı habercilik anlayışı ve toplum bilincinin oluşturması yönündeki katkıları nedeniyle 'Koca Kafalar ile Baba Haber Bülteni', Tüketici haklarına duyarlı habercilik anlayışı ve hak arama bilinci oluşturulması konusundaki yayınları nedeniyle 'Bugün TV-Hukukun Dili' de ödüle hak kazanan arasına girdi.

12 yıl önce