|

CHP - AK Parti İzmir için bir araya geldi

CHP İl Başkanı Ali Engin, AK Parti İl Başkanı Bülent Delican'ı ziyaret ederek, Büyükşehir Belediyesi'nin Ankara'da takılan projelerinin bulunduğu bir dosya sundu. Barış rüzgârlarının estiği ziyarette Delican, "İzmir adına yapılacak her türlü hizmetin arkasındayız" dedi.

Vahap Dabakan
00:00 - 17/09/2014 Çarşamba
Güncelleme: 10:09 - 17/09/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
CHP - AK Parti İzmir için bir araya geldi
CHP - AK Parti İzmir için bir araya geldi

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ali Engin, AK Parti İl Başkanı Bülent Delican'ı ziyaret etti. İzmir'in kurtuluş günü 9 Eylül'de kol kola yürüyen AK Parti ve CHP, bu ziyaretle barış mesajları vermeye devam etti. Engin, ziyarette İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Ankara'da takılan projelerinin bulunduğu bir dosyayı Delican'a sundu. Ziyaret için Ali Engin ve yönetimine teşekkür eden Başkan Bülent Delican, "Göreve başlayalı 2 ay oldu. Birçok tebrik aldık, ziyaret oldu ama bu en anlamlı ziyaretlerden bir tanesi. Bizler siyasiler olarak gerçekten meşakatli bir yoldayız. Bizlerin yaşamını ancak bizler biliriz. Kendisinin de büyük bir siyasi tecrübesi var. Bu kente koyabileceğimiz katkılarla ilgili olarak bundan sonra istişare de yapacağız" dedi.

İZMİR''DE TAKILAN PROJELERİ BAŞKANA VERDİM

Büyükşehir Belediyesi'nin Ankara'da takılan projelerinin bulunduğu dosyayı Delican'a veren Ali Engin, ''Cumhurbaşkanlığı seçimi ve partimizin kurultayından dolayı kendisini ziyaret edememiştik. Kendisine ve arkadaşlarına başarılar diliyoruz. Daha önceden Ömer Cihat Akay'a da ifade ettiğimiz Büyükşehir Belediyesi'nin bakanlıklarda veya hükümetin çeşitli kademelerinde bir nedenle takılan projeleri var. Bu vesileyle bu projelerin başlıklarını da kendisine sunmak istiyorum. İnanıyorum ki bu önemli sorunlarla ilgili, özellikle ulaşım ve altyapı ile ilgili il başkanı olarak hükümet nezdinde, bürokrasi nezdinde girişimlerde bulunacaktır'' diye konuştu.

İSTİŞARELERE DAYALI BİR İZMİR

Kentte büyük tartışmalar yaratan stat konusunda fikir alışverişi yapmak istediklerini ve kamuoyunu rahatlatmak amacında olduklarını belirten Delican ise, "İzmir adına yapılacak her türlü hizmetin arkasındayız. Çakılacak her çivinin arkasındayız. Konuları inceleyeceğiz, kısa sürede halledeceğiz. Ayrıca statlarla ilgili olarak da başkanımla istişare yapmak istiyorum. Bir konsorsiyum sağlayıp İzmir kamuoyunu rahatlatmamız gerekiyor. Bununla ilgili de bir çalışma yapacağız. Bundan sonra istişarelere dayalı İzmir göreceksiniz. İnşallah İzmir adına çok güzel şeyler yapacağız" diye konuştu. Özel İdare Malları'nın sorulması üzerine ise Delican, "Siyasi düşüncelerimiz farklı olabilir. İzmir adına ortak ne varsa hepsi konuşulur. İzmir'e faydalı olan, İzmir için olan her şeyde birlikte hareket ederiz" açıklamasını yaptı.

HOŞGÖRÜNÜN TEMASI OLARAK VAZO HEDİYE

Delican ve Engin, bu dostluk sürecinin 2015 yerel seçimleri sürecinde de devam edip etmeyeceği ile ilgili soru üzerine gülerek, "Sandık başkadır, dostluk başkadır" yanıtını verdi. Delican, Mevlana Yılı'nda "kusurları örtmekte gece gibi ol" temasıyla üretilen vazoyu CHP'li Engin'e hediye etti. Engin vazoyu partinin en güzel yerinde saklayacaklarını belirterek teşekkür etti.


10 yıl önce