|

CHP'li eski ve yeni başkanın borç kavgası

Çiğli'de yeni Başkan Hasan Arslan'ın, "Belediyede borçlar 250 milyonu bulmuş. İşe gelmeyip maaş alan çok kişi var" sözlerine tepki gösteren eski Başkan Metin Solak, '250 milyon borç varsa, belediye önünde kafama sıkarım.' dedi.

Cabir Turğut
00:00 - 17/04/2014 Perşembe
Güncelleme: 10:54 - 17/04/2014 Perşembe
Yeni Şafak
CHP'li eski ve yeni başkanın borç kavgası
CHP'li eski ve yeni başkanın borç kavgası

İzmir'in Çiğli ilçe Belediyesi'nin CHP'li yeni Başkanı Hasan Arslan'ın, 'Belediyede bankamatik memurları var. Kafesan şirketiyle birlikte borç 250 milyon TL'yi bulmuş. Hülle yolu ile işten adam çıkartıp tazminat vermişler. İşe gelmeyip de maaş alan çok kişi var' sözlerine eski Başkan Metin Solak'tan sert tepki geldi. 30 Mart seçimlerinde tekrar aday gösterilmeyen CHP'li Başkan Metin Solak, 'Belediyede gelir ve giderlerin belli olduğunu ifade ederek, 'Belediye başkanına sokakta bilgi veriyorlar. Dedikodular ile hareket ediyor. Bürokratlardan bilgi almak yerine durumu kurtarmak için kulaktan dolma açıklamalar yapıyor. Belediyenin borcu o kadar değil. Çıkıp şirket Kafesan'ın borcunu da söylüyorlar. Şirketin belediyeden alacağı var. Borcu söylerken alacağı da anlatacaksınız. O yüzden iki tarafı da birden hesaplıyorlar. Borç alacağını söylemeyince iki katı görünüyor. Böyle mantık olmaz. Evrak üzerinden konuşacaksınız. Her şeyin bilgisi ve belgesi ortadadır. Belediyenin anlattığı gibi 250 milyon TL borcu yoktur. Eğer o kadar borcunu çıkartsınlar belediyenin önünde kafama sıkarım' diye konuştu.

'ÇALIŞMADAN MAAŞ ALAN TEK İNSAN YOK'

Metin Solak, yeni belediye Başkanı Arslan'ın "Belediyede bankamatik işçileri var" sözlerine de yanıt verdi. Kendi döneminde kimsenin çalışmadan maaş almadığını ifade eden Solak, 'Benden önce 15-20 kişi vardı. Göreve geldiğimde işlerine son verdim. Kimseye fazladan maaş vermedim. Çalışmayanı tutmadım. Herkesin iş yapmasını sağladım. Bunu ispat etsinler. Bir belediye başkanı çıkıp 'vardı, öyleydi, böyleydi' diye konuşmaz. Elinde yetkisi, kurum çalışanları, bürokratları var. Her şeyi resmi olarak konuşmak gerekiyor. Ayrıca benim dönemimde hülle ile birilerini işten çıkartıp tazminat hakkı da kazanmak gibi bir durum gerçekleşmedi. Bu tamamen gerçek dışıdır. Yeni başkan ile aynı partinin insanıyız. Kırıcı konuşması hiç yakışmıyor.' dedi.

'ENKAZ EDEBİYATI HOŞ DEĞİL'

Bir belediye başkanının işini yapması gerektiğini ifade eden Solak, enkaz edebiyatının hoş olmadığını söyledi. Solak, 'Ben başkanlık koltuğuna oturduğumda merhum Ensari Bulut'tan borçlu belediye devraldım. Kendisi hayatını kaybetti. Ölmüş adamı işaret edip 'onun döneminde borçlu aldım' mı deseydim? Bunu yapmadım ama icraat yaptım. Çiğli'de belediye kurumsal bir hale geldi. Binası oldu. Şantiye tesisini yaptık. İçinde bulunduğumuz durumları Çiğli halkı yaşadı. Çiğli hizmetler ile konuşulur bir ilçe oldu. Hiçbir zaman enkaz algısı yaratmadım.' diye konuştu.


10 yıl önce