|

Çiğli, Ulukent Katlı Otoyol Kavşağı yükselmeye başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin geçtiğimiz Ekim ayında temelini attığı Ulukent Katlı Kavşağı'nın inşaatı tüm hızıyla sürüyor. Toplam 13 milyon TL maliyet ile yaşama geçirilecek Ulukent Katlı Kavşağı'nın önümüzdeki yılbaşında hizmete alınması planlanıyor.

Vahap Dabakan
00:00 - 2/05/2012 Çarşamba
Güncelleme: 17:33 - 2/05/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Çiğli, Ulukent Katlı Otoyol Kavşağı yükselmeye baş
Çiğli, Ulukent Katlı Otoyol Kavşağı yükselmeye baş

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun talimatıyla hazırlanan projeler bir bir hayat geçiriliyor. İzmir'den Çanakkale yönüne yolun açılımını sağlayan Anadolu Caddesi'nde hayata geçirdiği Büyük Çiğli ve Harmandalı Karayolu alt geçitleri ile kesintisiz ulaşım ve trafik akışını sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yine bu amaç için projelendirdiği Ulukent Katlı Kavşağı'nın yapım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Geçtiğimiz Ekim ayında temeli atılan bu önemli yatırımın inşaatında köprülü üst geçidin betonarme temel ayaklarının imalatları sürüyor. Aynı zamanda fore kazık çalışmaları ile krişler (iki köprü ayağı arasındaki betonarme imalatlar) yapılıyor. Toplam 13 milyon TL maliyet ile yaşama geçirilecek Ulukent Katlı Kavşağı'nın önümüzdeki yılbaşında hizmete alınması planlanıyor. Ulukent Katlı Kavşağı, Anadolu Caddesi'nde Ulukent ve Seyrek girişlerinin bulunduğu alanda inşa ediliyor. Anadolu Caddesi, transit geçiş için katlı kavşağın altında kalırken, kent merkezinden gelip Seyrek'e girmek isteyen sürücüler, güvenli bir şekilde ve trafik kesilmeden geçiş yapabilecek. Kent merkezinden gelip Ulukent'e girmek isteyen sürücüler ise yeni kavşağa gelmeden önce açılacak imar yolundan emniyetli bir şekilde giriş yapacak. Ulukent'ten gelen ve kent merkezine gitmek isteyen araçlar da, yine köprülü kavşağı kullanarak Anadolu Caddesi'ne inebilecek. Ulukent ve Seyrek beldelerine giriş-çıkışlar yeni kavşak ve imar yolu aracılığıyla yapılacağından, Anadolu Caddesi üzerindeki trafikte birikme ve bekleme olmayacak, transit geçiş sağlanacak.


TRAFİĞİ RAHATLATACAK BİR KAVŞAK DA EVKA 5'E YAPILIYOR

Öte yandan yine Anadolu Caddesi üzerindeki kesintisiz ulaşım için İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapım çalışmaları sürdürülen Evka 5 Köprülü Kavşağı'nın inşaatı da planlandığı gibi sürüyor. Bu büyük proje için 26 milyon 331 bin TL'lik kamulaştırma bedeli ödeyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, yapım ve çevre düzenlemesi ile birlikte yaklaşık 40 milyon TL'yi bulan maliyetle yaşama geçireceği köprülü kavşağı önümüzdeki sonbaharda hizmete almayı planlanıyor.


12 yıl önce